Back U bevindt zich hier: Home Actueel Geen hoge verwachtingen bij Stutgard voor partijcongres DOE
maandag, 13 juni 2016 16:59

Geen hoge verwachtingen bij Stutgard voor partijcongres DOE

Geschreven door Boris van der Spek
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

PARAMARIBO - Hoofdbestuurslid van Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) Ricky Stutgard heeft geen hoge verwachtingen van het partijcongres, vanavond in Paramaribo. In een telefoongesprek met Parbode Magazine geeft hij aan dat de ontwikkelingen de afgelopen tijd hem weinig hoopvol stemmen. "Hoe serieus moet je het congres nou nemen?"

Eerder gaf Stutgard in de media aan ontevreden te zijn met de koers van de partij en dat deze uit de coalitie zou moeten stappen. DOE reageerde daarop bij monde van voorzitter Carl Breeveld dat er stappen tegen Stutgard ondernomen zouden worden. Stutgard heeft echter geen spijt van zijn uitspraken. "Ik ben blij dat ik de moed heb getoond om aan te geven dat we ons niet aan ons akkoord hebben gehouden. Ik heb bewust aangegeven dat we eruit moeten, we gaan nu naar extreme armoede."

Bij het partijcongres vanavond moet er besloten worden over vraag of de partij in de coalitie blijft, maar Stutgard blijft sceptisch. "De afgelopen tijd zijn er personen bij DOE gevraagd voor onbetaalde posities bij andere ministeries. Dus je bent van plan de leden te vragen of ze bij de coalitie willen blijven, en biedt ze voorafgaand aan het partijcongres posities op andere ministeries aan. Iets dat men de afgelopen tien maanden niet gedaan heeft. Hoe serieus moet je dan het heel congres nemen?"

"Ze worden dus blij gemaakt met een dode mus, het is bedoeld om te laten zien dat DOE mee wil blijven doen in de coalitie." Stutgard verwacht ondanks de pogingen van het DOE-bestuur zijn leden mee te krijgen, dat er zeker personen tegen gaan stemmen. Een breuk verwacht hij niet, eerder dat leden bedanken zoals oud-voorzitter Marten Schalkwijk eerder deed. Zelf kondigt Stutgard al aan sowieso niet te vertrekken. "Ik blijf er zeker bij."