Back U bevindt zich hier: Home Actueel Santokhi: 'Surinamers 68 procent armer geworden'
donderdag, 23 juni 2016 16:26

Santokhi: 'Surinamers 68 procent armer geworden'

Geschreven door Ruth van der Kolk
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), zei vanmiddag tijdens de openbare vergadering over het ‘Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018 van crisisbeheersing naar transformatie van de economie’ in De Nationale Assemblee (DNA) dat ‘Surinamers ruim 68 procent armer zijn geworden’.

Hij stelt dat Suriname tot de top-3 landen ter wereld behoort met de hoogste inflatiecijfers ter wereld. Suriname zit op 36,8 procent. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft 81 miljoen US-dollar van een 478 miljoen US-dollar lening overgemaakt aan Suriname. Santokhi: “Waar is de eerste 81 miljoen US-dollar naartoe gegaan? En wat is de bestemming geweest van de internationale reserve?” In 2013 had de regering nog 1,3 miljard US-dollar aan internationale reserves. En 3,5 miljard US-dollar aan extra staatsinkomsten.
Volgens het DNA-lid moet er onafhankelijk onderzoek komen naar corruptie. Ook moet de armoedegrens goed in kaart worden gebracht, en dit aspect meegenomen worden voor de invoering van het plan.