Back U bevindt zich hier: Home Actueel BREAKING: BOUTERSE SCHOPT DOE UIT COALITIE
zaterdag, 09 juli 2016 08:05

BREAKING: BOUTERSE SCHOPT DOE UIT COALITIE

Geschreven door Redactie Parbode
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Op vrijdagavond 08 juli 2016 heeft de President van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse op het presidentieel paleis een bespreking gehad met een twee-mans delegatie van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) onder leiding van de heer Carl Breeveld. Naar aanleIding van de afwijkende politieke opstelling van DOE in de afgelopen maanden, tot uiting komend, in enkele brieven aan de President, heeft het Staatshoofd de samenwerking met DOE opgezegd. Dit staat in een gisteravond uitgekomen persbericht van het Kabinet van de President.

Het heeft de President zeer verbaasd om kort na de bespreking op het paleis een deel van de inhoud van dit overleg uit de media te vernemen. Dit tegen de eerder in bovengenoemd overleg gemaakte afspraak aangaande een met elkaar afgestemde wijze van beëindiging van deze samenwerking.
President Bouterse zal tijdens een persconferentie op dinsdag 12 juli aanstaande nader ingaan op deze laatste politieke ontwikkeling alsook andere actuele onderwerpen, aldus meldt het Kabinet van de President in een persbericht.