Back U bevindt zich hier: Home Actueel Parbode Sneak Peek - De winnaars en verliezers van 2016
dinsdag, 06 december 2016 11:17

Parbode Sneak Peek - De winnaars en verliezers van 2016

Geschreven door Redactie Parbode
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een opwindend en roerig jaar ligt weer bijna achter ons. Met hoogte- en dieptepunten, met mensen die het gemaakt hebben of die juist door de mand zijn gevallen, zo niet volledig zijn afgegaan. Parbode maakt naar jaarlijkse gewoonte de balans op en stelde een top vijf van kanjers en losers samen.

Het is weer zover: onze jaarlijkse hitparade met de grootste winnaars en verliezers van het land. De redactie van Parbode heeft daarvoor enkel gekeken naar wat de genomineerde personen het (bijna) afgelopen jaar hebben gedaan; wat ze in voorgaande jaren hebben verwezenlijkt, uitgespookt of verprutst, is buiten beschouwing gelaten. Daardoor bevat de lijst op het eerste gezicht misschien wat verrassende namen. We hebben ons ook niet beperkt tot politici – al waren die op hun eentje opnieuw goed genoeg om een top twintig in zowel de categorie winnaars als verliezers te vullen. Daarmee zouden we geen recht hebben gedaan aan al die anderen die ook bijzondere prestaties hebben geleverd, of net genadeloos zijn afgegaan.

Om die reden is bijvoorbeeld Ronald Hooghart net buiten de boot gevallen. Hooghart zou zich als leider van de grootste vakbond van het land moeten bekommeren om het lot van de ambtenaren, die door de vele devaluaties en de hoge inflatie in een jaar tijd bijna de helft zo arm zijn geworden. In plaats daarvan verkocht hij voor een schadeloosstelling van SRD 15.777 per maand zijn ziel aan de Nationale Democratische Partij van Desi Bouterse, waarvoor hij nu in het parlement zetelt. 

Lees het hele artikel in het decembernummer van Parbode. Te koop in stad en district voor SRD 12,00.