Back U bevindt zich hier: Home Actueel LIVEBLOG: Zitting Decembermoordenstrafproces 9 februari 2017
donderdag, 09 februari 2017

LIVEBLOG: Zitting Decembermoordenstrafproces 9 februari 2017

Geschreven door  Tom van Marrewijk
Beoordeel dit item
(1 Stem)

9:39 uur Geroezemoes in de rechtszaal. 'We zijn het wel gewend' en 'Ik had het gevoel dat hij een plannetje had bedacht', zijn enkele van de reacties.

9:36 uur Advocaat Irvin Kandhai wil nog zijn zegje doen, maar moet van de rechter weer zitten. Door de schorsing is het niet meer relevant dat hij spreekt.

9:35 uur BREAKING NEWS: Het 8 decemberstrafproces wordt geschorst. De Krijgsraad wil eerst weten hoe het zit met het hoger beroep. Het is wachten op duidelijkheid van het Hof van Justitie. Hervatting van de rechtszaak vindt plaats op een nader te bepalen datum.

9:27 uur Zitting wordt hervat.

9:24 uur Benadrukt wordt, dat aantekening van het hoger beroep  niet vanochtend, maar eerder is gedaan. Zitting geschorst voor overleg.

9:22 uur Auditeur-militair Roy Elgin zegt dat er wel een bevestiging is van een hoger beroep. Rechters gaan nu in beraad.

9:20 uur Auditeur-militair Roy Elgin en rechter Cynthia Valstein-Montnor hebben het over het wel of niet schorsen van de rechtszaak.

9:17 De rechter spreekt van enkel een mededeling van een hoger beroep, maar mist officiële documenten. 

9:10 uur Rechtszaak wordt geopend

8:47 uur De belanghebbenden druppelen langzaam de zaal binnen. Ondanks dat de rechtszaak over ongeveer een half uur begint, is er nog niet te spreken van een gespannen sfeer. De mensen hebben weinig hoop. Men verwacht niet dat vandaag de strafeis zal worden voorgelezen.  Mede met het oog op het feit dat het Openbaar Ministerie beroep aangetekend heeft tegen besluit Krijgsraad om door te gaan met proces.