Back U bevindt zich hier: Home Actueel Op de werkvloer: Jane Jagernath - Parbode Sneak Peek
dinsdag, 14 maart 2017

Op de werkvloer: Jane Jagernath - Parbode Sneak Peek

Geschreven door  Aidy Agodeba
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Jane Jagernath (26) mede-eigenaar The Little Big Organic garden

 

Waarom hebt u voor landbouw gekozen?

“Ik heb ervoor gekozen om in de landbouwsector te werken, omdat ik een landbouwachtergrond heb. Mijn vader en zussen zijn al jaren in deze sector. Ik ben dus opgegroeid tussen planten en van jongsaf aan leerde ik dit werk. Zo ontwikkelde ik een passie voor landbouw.”

 

Hoe ervaart u dit werk?

“Voor mij is landbouw meer dan een beroep. Het is een levensstijl. Het is dag in dag uit een avontuur en ik houd en geniet van wat ik doe. In de landbouwsector werk je in de regen en zon. Je bent het gehele jaar door bezig voedsel te produceren en je kent dus geen weekend en vakantie. Het produceren van voedsel om mensen te voeden is de belangrijkste taak die je kan hebben op de planeet.”

Hebt u ook een studie gedaan in deze richting?

“Ik heb Agrarische Productie, Oriëntatie landbouw gestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Mijn thesis had als titel: ‘Effect of Charcoal (Biochar) application on soil quality and productivity of pak-choi’.”

Hoe ziet het bedrijf eruit?

“The Little Big Organic garden is een klein landbouwbedrijf,  waar er een diversiteit aan biologische groenten wordt geteeld. Ik werk samen met mijn vader en mijn zussen. We staan bekend om  onze biologisch geteelde bloemkool en broccoli. Daarnaast telen we paprika, aubergine, peper, markoesa, kool, tomaat en tayerblad. We hebben namelijk een bijzondere teelttechniek en dat is het toevoegen van biochar in onze bodem. Dit is een houtskoolachtig  materiaal dat gemaakt wordt door organisch materiaal onder zuurstofloze omstandigheden te verhitten. Biochar verbetert de bodem door zure bodem te corrigeren.”

Geïnspireerd? Lees dan verder in Parbode.