Back U bevindt zich hier: Home Actueel Modeontwerpster Meredith Joeroeja: ‘Je onderschat jezelf als je klein droomt’ - Parbode Sneak Peek
maandag, 15 januari 2018 14:39

Modeontwerpster Meredith Joeroeja: ‘Je onderschat jezelf als je klein droomt’ - Parbode Sneak Peek

Geschreven door Anne Huits
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Je bent 21 jaar. Je hebt sinds 2016 al een eigen merknaam voor je kleding. Je hebt al een bescheiden dosis internationale ervaring opgedaan en een internationaal netwerk opgebouwd. Je hebt heldere doelen geformuleerd voor de korte, de middellange en de lange termijn. Je doet dit jaar op eigen gelegenheid mee aan Fashion Fest in Nederland. Mag ik u voorstellen aan Meredith Joeroeja.

Met een modiste als moeder zit Meredith als jong meisje al tussen de stoffen en de ontwerpen. Zo moeder, zo dochter. Dus de barbiepoppen van de dochter krijgen het op een gegeven moment onherroepelijk te verduren. Telkens weer maakt ze andere kledingstukken voor haar poppen. In die fase werkt ze nog voornamelijk op de hand. Het gebruik van de aanwezige naaimachines is weliswaar ten strengste verboden, maar soms neemt ze stiekem haar toevlucht tot machinale verwerking.

Op haar zeventiende - de barbiepoppen zijn allang uit het oog verloren - begint ze met het maken van haar eigen kleding. Daarnaast werkt ze ook op bestelling voor vrienden en vriendinnen. Het ondernemen zit er ook al vroeg in.

Ontwerpen tekenen doet ze voornamelijk in de ochtenduren, tussen de bedrijven door studeert ze aan de FHR School of Business, International Business: “Met dat diploma kan ik meerdere kanten op. Ik ben in de afrondende fase. Volgend jaar moet het lukken.”

 

Fashion Fest

Meredith heeft meegedaan aan de Suriname Fashion Weeken de Fashion Week in Frans-Guyana. In Nederland lonkt Fashion Fest, een jaarlijks terugkerend internationaal modefestijn voor ontwerpers. In Fashion Fest Suriname - een voorselectie – won Meredith in de categorie ‘Designers’, dankzij de stemmen van het online-publiek en de jury.

 

Het hele artikel is te lezen in het januarinummer van Parbode