Back U bevindt zich hier: Home Actueel Rappa's Tori: Tanden pieren - Parbode Sneak Peek
woensdag, 31 januari 2018 12:42

Rappa's Tori: Tanden pieren - Parbode Sneak Peek

Geschreven door Rappa
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Happy new year, vergeet uw goede voornemens wat langer niet na 1 januari. Wat zeg ik nou? Beetje kronkeltaal? Dat zal misschien de nawerking zijn van het verbale geweld tussen leidinggevenden van het ministerie van Onderwijs en de leerkrachtenvakbond; sommigen zeggen met enig sarcasme: tussen het Onwijsministerie en de Bovenwijze Vagebond. Nauwelijks waren wij namelijk bekomen van de raskippenuppercut van de ene kant, of de andere kant sloeg  ardig below the belt terug met: ‘A poepe wan poepe sa no man psa en bille’, enigszins beleefd vertaald als: ‘Hij probeert tevergeefs een flinke klont ontlasting door de kringspier van zijn anus te drukken’ oftewel ‘hij probeert iets te doen dat boven zijn macht ligt, het is te groot voor hem’.

U kan zich misschien nog herinneren dat de schoolvervoerders aan het begin van het schooljaar enkele dagen in staking gingen, omdat de toegezegde 40 procent tariefsverhoging van overheidswege aangehouden werd. Duizenden schoolkinderen werden gedupeerd, maar als je in dit land met je acties niemand dupeert, krijg je je zaakjes niet bijtijds geklaard, vooral niet bij die overheid; dat is in feite al vanaf de koloniale tijd een realiteit. Maar de voorzitter van de
leerkrachtenbond merkte tot zijn eigen verbazing op dat er nauwelijks klachten waren vanuit de gemeenschap over de staking van de schoolbushouders, terwijl er steeds in alle toonaarden op hem gescholden wordt als zijn leerkrachten in staking gaan. De bondsvoorzitter merkte toen hoogst verongelijkt op: ‘Nu anderen staken zegt men niets en kan men alleen maar z’n ‘tanden pieren’. Dit is een wat platte uitdrukking voor ‘je tanden ontbloten.’ Hiermee trok de vakbondsleider de volle mediaaandacht. ‘Tanden pieren’ was meteen ‘in’.

 

Het hele artikel is te lezen in het januarinummer van Parbode