dinsdag, 21 juli 2009

Zonder liefde

Geschreven door 

Gloria (39)
“Als ik nu terugblik op de eerste keer vind ik dat ik veel te jong was om seks te hebben. Nu heb ik zelf kinderen, de tijden zijn veranderd maar toch zou ik niet willen dat mijn kinderen op zo’n jonge leeftijd al seksueel actief zijn. En helemaal niet op de manier zoals ik het heb meegemaakt. Ik was pas veertien. Dit is de eerste keer dat ik erover praat, ik heb het nooit aan iemand verteld. Misschien omdat ik een heel verlegen meisje was of omdat ik ruzie wilde voorkomen tussen hem en mijn ouders. Ik weet het niet zeker. Het is zo lang geleden.

Wat vast staat is dat het al die jaren mijn geheim is gebleven. Al die jaren heb ik geprobeerd om mijn eerste seksuele ervaring uit mijn geheugen te verbannen. Hij was 25 en kwam vaak bij ons over de vloer. Hij was dus kind aan huis. We zijn langzaam begonnen en gingen iedere keer een stapje verder. Het begon allemaal toen hij een keertje bij mijn vader op bezoek was. Gezellig muziek luisteren met z’n tweeën. Via de keuken kwam je terecht op het achterbalkon, waar ik op een stoel zat te lezen. Zij waren in de woonkamer bezig. Ik had een rood gestippeld, zwierig jurkje aan met smalle schouderbandjes. Mijn benen had ik op de reling uitgestrekt.
eerstekeer.jpgHij was kind aan huis dus het was normaal dat hij zo af en toe naar de keuken liep om drinken te halen uit de koelkast. De eerste keer kwam hij naar me toe om te vragen welk boek ik las. De daarop volgende keer kwam hij achter me staan en speelde met mijn haar. Zijn handen gleden langzaam langs mijn schouders verder omlaag. Ik was verbijsterd, maar durfde niets te zeggen. Misschien vond ik het lekker, noh? Zonder een vin te verroeren las ik mijn boek rustig verder. Voor die dag bleef het daarbij.
De volgende dag kwam hij weer. We gingen op de bank zitten, samen televisie kijken. Hij kwam steeds dichter bij mij zitten tot hij zo dichtbij was dat zijn hand onder mijn jurk kon glippen. Weer zat ik rustig en zei niets. Wist ik veel hoe ik moest handelen. Stiekem genoot ik er wel van. Zo zijn we zeker twee weken bezig geweest. Tot ik op een dag alleen thuis was. Hoe het toen begon kan ik mij echt niet meer herinneren. Het gebeurde wel in mijn slaapkamer. Ik dacht dat het pijn zou doen, maar het was slechts een beetje branderig. Het heeft niet lang geduurd hoor. Hooguit tien minuten. De eerste keer hebben we het met kleren aan gedaan. Ik had niet het gevoel dat er iets bijzonders was gebeurd.
Het was gelukkig geen one night stand. Daarna hebben we het vaker gedaan, maar net als de eerste keer zonder enige emotie of liefde en vaak ook met alle kleren aan. We moesten het snel doen omdat mijn ouders of broertje en zus maar voor een korte periode weg waren. Ik weet niet waaraan het gelegen heeft dat we niets voor elkaar voelden. Hij had wel alles wat een vrouw zou willen, als je weet wat ik bedoel. Doordat mijn ouders besloten dat we ergens anders gingen wonen zijn wij uit elkaar gegroeid. Enige tijd later kwam ik een ander tegen, op wie ik smoorverliefd werd. De eerste keer met hem was voor mij pas echt de eerste keer.