donderdag, 16 september 2010

Films&Zo, oktober

Geschreven door  Melvin Captein

film1.jpgRuimtewezens, wolven en stompzinnige stuntmannen

Sinds de ingebruikname in half mei spatten er al heel wat blockbusters van de witte doeken van TBL Cinemas bij de Hermitage Mall. Kaskrakers als Avatar, Iron Man 2 en Inception trokken het publiek massaal naar comfortabele rode stoelen. Deze maand vindt de officiële opening van het bioscopencomplex plaats. Zoals iedere maand is er ook in oktober weer een verse lading films beschikbaar. Verspreid over vijf zalen valt een wijde variëteit aan genres te aanschouwen. Omdat 3-D animatie het de laatste maanden uitstekend heeft gedaan met films als Shrek Forever After, Toy Story 3 en Despicable Me, wordt er veel verwacht van Megamind.

In dit intergalactische sprookje strijden twee buitenaardse wezens om heerschappij over de Melkweg. Hollywoodgrootheden Brad Pitt en Will Ferrell nemen de voice-acting voor hun rekening. Een andere geanimeerde familiefilm draait in de vorm van Alpha and Omega, een verhandeling over twee wolven die een onmogelijke liefde ambiëren. Een Romeo en Julia verhaal voor de allerkleinsten. De derde driedimensionale productie heeft een hele andere doelgroep voor ogen. Na vier jaar radiostilte zijn Johnny Knoxville en zijn mallotenbrigade terug op het witte doek met Jackass 3-D. In de trailer razen de kamikazepiloten onder andere met een waterscooter over een schans, laten ze zich in een toilethokje veertig meter de lucht in katapulteren en schieten ze elkaar aan gort met paintballguns. Dat belooft wat voor liefhebbers van puberaal leedvermaak. Gelukkig valt er voor de meer volwassen bioscoopbezoeker ook genoeg te genieten. Drieëntwintig jaar na het succesvolle eerste deel zijn Michael Douglas en Charlie Sheen terug als keiharde beurshandelaren in Wall Street 2. Vrouwelijke biosgangers zullen zich, behalve tot deze jonge hunk en zijn film over de kredietcrisis, ook aangetrokken voelen tot andere films. In de romantische comedy You Again probeert een jonge vrouw te voorkomen dat haar broer trouwt met het meisje dat haar vroeger altijd pestte. Serieuzer zwijmelen kan bij de dromerige dramafilm Charlie St. Cloud, waarin Zac Efron de dood van zijn jonge broertje probeert te verwerken door een baan op het kerkhof te nemen en zijn graf te onderhouden. De dozen met tissues kunnen dus op schoot. Geen trek in deze zware kost? Dan kun je altijd nog vluchten naar de familiecomedy Little Fockers (met Ben Stiller en Robert DeNiro), de actiekraker Unstoppable (met Denzel Washington) of de misdaadthriller The Town (met Ben Affleck).
MELVIN CAPTEIN

TBL Cinemas, Lala Rookhweg 79, Paramaribo, 463737, www.tblcinemas.com


film2.jpgGesignaleerd: FAMILYMAN
Afgelopen juli speelde Jörgen Raymann in Thalia zes keer zijn uitverkochte voorstelling over de intriges binnen een disfunctionele familie. Voor wie geen kaartje kon bemachtigen voor de show Familyman of wie geen genoeg kan krijgen van deze cabaretier, is er vanaf november de cabaretvoorstelling te verkrijgen op dvd. Met eerder uitgebrachte dvd’s zoals Nummer 13866 Te Gek Om Los Te Lopen en In Holland staat Mijn Huis zullen fans zich tot die tijd moeten behelpen.


Familyman, Jörgen Raymann, 2010