maandag, 20 oktober 2008

De eerste keer, 31

Geschreven door 

Ruben (48)

“Even denken hoor. Ja, ik weet het nog. Ik was zestien jaar en een beetje de wijsneus van de klas. Echt een soort ‘Steve Urkel’ maar dan zonder de bril. Ik had dan ook weinig contact met de andere jongens in mijn klas. En je weet, in die tijd sprak men niet openlijk over ‘dat soort dingen’. Ikzelf ben heel beschermend opgevoed, dus bij mij thuis werd er al helemaal niet over seks gesproken. Toch ontgaat het je op die leeftijd absoluut niet. Er kwam een grote ommekeer in mijn afwezig seksleven door een neef van mij die uit Nederland kwam. Hij was de oudste zoon van mijn tante die net weer naar Suriname was verhuisd. Hij was een jaar of achttien en mijn moeder moedigde ons aan om samen tijd door te brengen. ‘Zodat hij minder moeite zou hebben met aanpassen’, zei ze altijd.

Nou, die neef kwam dus naar Suriname en had een heleboel ‘leuke’ literatuur bij zich: prentenboekjes met plaatjes over van alles en nog wat. Twee van die boekjes trokken mijn speciale aandacht. Dat waren van die volwassenenboekjes met naakte vrouwen erin en van stellen die met elkaar bezig waren. Dat was me wat! Ik had zulke dingen nog nooit gezien en mijn lichaam reageerde nogal nadrukkelijk op al dat moois wat ik zag. Je kunt je dus voorstellen dat ik heel vaak thuis bij mijn neef was, ik was er zelfs als hij er niet was en dan zei ik aan mijn tante dat ik in zijn kamer op hem zou wachten.
eerstekeer.jpgOp een dag, toen hij er niet was, kon ik het weer niet laten die twee boekjes op te zoeken. Weldra kwam het gevoel van hevige opwinding weer opzetten. Ik was zo druk bezig dat ik niet eens hoorde dat de deur openging. Ik hoorde alleen de bezem vallen en toen ik omkeek zag ik de dame, die ook kwam helpen schoonmaken bij mijn tante, naar me staren. Ze was een creoolse dame van een jaar of 22, we noemden haar tante Merlien. Ik schrok me dus wezenloos en liet datgene waar ik mee bezig was snel los om te proberen zo mijn daad te verdoezelen.
Daags daarna moest ik weer thuis bij mijn tante zijn om wat eten af te geven. Ik klopte aan en tante Merlien deed open! Ik schrok ervan haar weer te zien maar na een paar dagen in de spanning te hebben verkeerd móest ik aan haar vragen of ze mijn tante had verteld wat ze had gezien. Gelukkig had ze dat niet gedaan. Ze vroeg mij of ik wat wilde drinken. Ze was heel lief voor me en kwam aan de tafel bij me zitten. Ik kreeg haar verleidingspoging pas door toen ze mijn hand pakte en me vroeg om te voelen of haar borsten niet te groot waren. Ik moest op de bank naast haar komen zitten en ik mocht alles voelen wat ik wilde. Eerst was ik verlegen maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn angst en weldra was ik driftig aan het voelen en zoeken.
Niet lang daarna voelde ik haar hand naar mijn kruis glijden en ze betastte me. Het gevoel was zo intens dat ik dacht dat ik zou barsten. Zij merkte mijn reactie op en ging steeds verder. Op de bank bij mijn tante heb ik hét dus voor het eerst met tante Merlien gedaan. Ik was echter veel te enthousiast en tante Merlien wist wat ze wilde dus moest ik het na het eerste te snelle einde gauw weer over doen. Toen pas kreeg ik mee wat Merlien zelf lekker vond. Ze is nu 54 en ik heb zo af en toe nog contact met haar, 32 jaar later. Ondanks de vele vriendinnen waarmee ik in al die tijd een relatie heb gehad, blijft ze mij boeien.”

Beeld: Ginoh Soerodimedjo