zondag, 07 september 2008

De eerste keer, 29

Geschreven door 
Anil (40)
“Ik had twee eerste keren, laat ik maar meteen verklappen hoe dat zit. Een eerste keer met een meisje en een eerste keer met een jongen. Ik doe het nu altijd met een jongen, mijn man inmiddels, want we zijn getrouwd. De eerste keer met een meisje, tja, dat was in Nederland, ik woonde daar vanaf mijn geboorte. Mijn ouders zijn Surinaamse Hindostanen, vrij ouderwets, zodat ze een meisje uit eigen kring voor mij vonden. Ik voelde niets voor haar, want ik speelde altijd met jongens. Niet dat ik er iets mee deed, hoewel ik nog goed weet dat ik graag met een vriendje stoeide. Op een keer zo heftig op bed dat mijn vader mij bestrafte en ik niet meer met hem om mocht gaan.

eerste-keer.jpg

Praten over zulke dingen deden ze niet. Ja, dat ik moest studeren voor dokter en met dat ene Hindostaanse meisje moest trouwen, dat wel. En zo is het gegaan, zoals de bruiloft met veel glamour, elkaar diep in de ogen kijken en al die onzin, want het deed me niets. En dan de huwelijksnacht, goed, ik zal je zeggen, het is me gelukt, God zij dank. Ik was bloednerveus, want niets kwam uit mezelf. Ik had weken in boekjes gelezen wat van een man verwacht wordt. Dus die nacht werd ik ontknaapt door vermoedelijk een maagd, of was het andersom ? Nou, ons seksleven was in ieder geval niks en het werd ook niks. Ik gooide me meer op mijn studie en dat lukte, ook zonder passie, want ik deed alles onder de druk van de familie. Samengevat was mijn eerste keer heteroseksueel en saai, dolblij dat het me gelukt was, verder zou ik er niets over kunnen zeggen, behalve dat het een vluggertje was. Daarna deden wij het nog maar weinig, misschien net zoveel als mensen die 25 jaar getrouwd zijn. Wel een teken, vind je niet?
Nou denken veel Surinamers dat Nederland een doorgeslagen land is vol homo's en dat gewone jongens daar tot homo gemaakt worden. Nou, ik ga je zeggen, mijn 'coming out' was in Suriname, want hier was mijn tweede eerste keer, maar nu met een jongen. Ik was hier op vakantie, vooral familiebezoek. Ik was net afgestudeerd als dokter en mijn vader betaalde meteen een ticket. Snoeven was het, indruk maken. Ik moest de hele familie langs, want ik was dokter geworden ! Toen, ik vergeet het nooit, kwam ik op een zondagmiddag op Bersaba mijn man tegen: Stanley. Zo'n prachtige kreek, heerlijk om te zwemmen, en voor het eerst met hem. Hij was mooi, een echte Surinaamse mix, slank en gespierd. Hij leek meer op een jonge Marokkaan, dat zeg ik niet voor niks, want dat werd later nog lastig.
Stanley was homo, niet dat hij het vertelde, hij deed het gewoon! We kletsten eerst een tijd, voor het houten kerkje van de EBGS, toen samen eten en een drankje. In het water kwam hij opeens dicht tegen mij aan en hield me langer vast dan normaal is. En dan zwom hij weer van me weg, maar kwam terug en raakte me weer aan. Het was eigenlijk baltsgedrag, ja dat was het. Wat zal ik er verder van vertellen? Mensen zijn vaak nieuwsgierig naar homoseks, maar Parbode zal toch niet het geschikte blaadje zijn om dit alles uit de doeken te doen ? Laat ik wel zeggen dat je zo'n eerste keer echt niet je sterretje hoeft kwijt te raken.
Ik werd stapelverliefd op hem, onvoorstelbaar, dit was het dus ! Zo had ik het eigenlijk van jongsaf gevoeld. Mijn vrouw was meegekomen naar Suriname en zat voortdurend bij haar familie. Het fijne was wel dat ik heel soepel van haar gescheiden ben. Ze had het aan zien komen, zei ze. Ik ben met Stanley in Amsterdam-West gaan wonen. Nou, dat was geen pretje omdat hij zoals ik al eerder zei op een Marokkaan lijkt. Er wonen daar veel Marokkanen en die moeten niets van homo's hebben. Ik heb me nooit gediscrimineerd gevoeld in Nederland, terwijl ik een echt donkere Hindostaan ben. Maar nu als homo met een zogenaamde Marokkaan ging het helemaal mis. Een paar keer bij ons thuis de ramen ingegooid, op straat uitschelden en dat soort dingen. We zijn in Suriname gaan wonen, en met veel plezier, maar ik zeg niet waar ! Ik wilde jullie dit graag vertellen, want ik had dus twee eerste keren!”

Autheur: Roy Wongsodikromo
Beeld: Ginoh Soerodimedjo