dinsdag, 27 mei 2008

Seks volgens het boekje

Geschreven door 

Jerrel (41)
Ik ben opgegroeid aan de goede kant van de stad. Mijn beide ouders waren dokter, met praktijk aan huis. Dat gaf mij in de buurt soms enige status ( “Jij zult wel heel slim zijn, met twee van die slimme ouders”), soms ook zorgde het voor wat wrevel (“Je moet niet denken dat je beter bent of zo”). Voordeel was dat we het thuis ruim hadden en dat ik gestimuleerd werd veel te lezen. De hele huiskamer lag en stond vol met boeken en mijn ouders wezen me regelmatig op boeken die me juist op mijn leeftijd zouden interesseren. En zo werkte ik me met veel plezier door het werk van Carmiggelt, Bomans, Elschot en, toen ik wat ouder was, Reve en Tucholsky.
Al dat lezen (en ik moet eerlijk toegeven een wat betweterige houding) zorgde in combinatie met een taalgebruik dat door die boeken niet echt bij mijn leeftijd paste ervoor dat ik niet de meest populaire leerling van mijn middelbare school was. Ik kan dus ook niet zeggen dat de meisjes in mij geïnteresseerd waren. Dat was niet wederzijds: ik was behoorlijk vroeg rijp en keek mijn ogen uit. Nog herinner ik mij specifieke ontluikende rondingen en benen in geruite rokjes waar mijn klasgenootjes weinig interesse in hadden. Daarbij kwam dat mijn ouders mij, ook dankzij hun beroep, zeer uitgebreid hadden voorgelicht. Ze lieten me allerlei boeken zien, die vol stonden met anatomische details. Als jonge jongen wist ik dus alles van de eisprong, het indalen van de teelballen, het gevaar van geslachtzieken, de g-spot en verschillende manieren van geboortebeperking.

Maar in de praktijk brengen ho maar, dus.
Dat veranderde allemaal toen ik ging studeren. Op de universiteit werden belezenheid en een zeker sarcasme wel op hun waarde geschat. En zo kwam het dat ik al na een paar weken met een leuk meisje in bed belandde.
Voor dat gedenkwaardige moment had ik eerst uren met haar over poëzie gepraat. Ik had haar leestips gegeven (Biesheuvel, Salinger, L.F. Celine) en we hadden mijn platenverzameling bekeken. Plotseling stopte ze haar tong in mijn mond. Dat bij het zoenen monden op elkaar werden gedrukt, dat wist ik, maar dat er ook tongen aan te pas kwamen, dat overtrof mijn verwachtingen. Even later gingen al onze kledingstukken uit. Ik wist niet wat ik zag, zo mooi vond ik het allemaal. In mijn hoofd repeteerde ik wat ik uit de boeken geleerd had over voorspel en penetratie. Vooral dat laatste boezemde me angst in, omdat ik begrepen had dat een vrouw vanonder drie gaten had, waarvan je de middelste moest hebben. In het bosje haar dat het meisje tussen haar benen had, was echter niets te onderscheiden. Op hoop van zegen duwde ik mijn apparaat er toen maar tegenaan, terwijl ik de glimlach van een ervaren man probeerde op te zetten. En het lukte allemaal, hij ging erin, en deed zijn werk. Ik was erg verbaasd over hoe lekker het was, dat had niemand me ooit verteld. Toen ik me oprichtte en na mijn eerste keer het meisje in de ogen keek, zei ze: “Altijd lekker om te vrijen met een man met ervaring.”

BEELD: F.A.T.T.H.