donderdag, 31 mei 2012

Eerste Slippertje

Geschreven door  Ingrid Corinde

Iedere maand vertellen lezers over de eerste keer dat zij een scheve schaats reden

Lippenstiftvlekken

Rodney (45)

“Ik ontmoette mijn vrouw Sharda vijftien jaar geleden op Curaçao. De eerste maanden vloog ik op en neer, ze was het waard. Op een van die vluchten zat ik naast een jongedame, Yvette, die een maand op Curaçao had doorgebracht. Na twee uren leek het alsof we elkaar al jaren kenden. Omdat onze werkplaatsen niet ver van elkaar zijn, zagen wij elkaar elke dag. Zo werd de vriendschap hechter.
Een maand nadat ik Yvette had ontmoet, kwam Sharda voor het eerst naar Suriname. Ze vertelde me dat ze van plan was te emigreren, ze hield immers echt van me. Ik was blij met dat besluit.

slippertje.jpgMijn vriendschappelijke relatie met Yvette verwaterde in die tijd wat; ik had alleen oog voor Sharda. Toch koos ik Yvette als getuige toen wij twee jaar later in het huwelijksbootje stapten. Ik had nooit gedacht dat ze al die tijd verliefd op me was.
Na de bruiloft begonnen Yvette en ik elkaar weer dagelijks te zien; het leek alsof wij elkaar opnieuw leerden kennen. Ik begon mijn vrouw ouderwets te vinden. Zij droeg alleen maar lange rokken, terwijl Yvette vooral gekleed was in broeken. Sharda was na ons eerste kind molliger geworden. Yvette had ook een kind, maar bleef even slank als toen ik haar voor het eerst ontmoette. Ik begon haar leuk te vinden.
Een jaar terug was het zover. We gingen samen naar een feest van haar collega. Ze had die dag een strakke avondjurk aan en ze zag er adembenemend uit. Ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. Ze begreep mijn lichaamstaal en tijdens het dansen begon zij in mijn oren te fluisteren.
In een poging onze gevoelens te onderdrukken, vertrokken we direct van het feest. Ik zou haar alleen afzetten, maar ze vroeg me toch om nog even wat na te praten. Hoewel de vriend van Yvette politieagent is, kon ik haar niets weigeren. Wij dronken wat op het balkon, maar belandden al snel in bed.
Toen ik de volgende dag van het werk thuiskwam, zag ik het hemd waarmee ik naar dat feest was gegaan over een stoel in de woonkamer hangen. Mijn vrouw wees naar lippenstiftvlekken op de kraag en bij het onderste knoopje. Ik begon te stotteren, maar Sharda zei me dat ze zich erop had voorbereid; zij had wel doorgehad dat Yvette verliefd was op mij. Doordat ze zo kalm bleef, voelde ik me nog schuldiger. Die avond hebben we er lang over gepraat.
Tegenwoordig gaat Sharda vaak naar de gym en is ze weer even slank als voor de bevalling. Ik help haar met uitzoeken van kleren die ik sexy vind. Ik vind haar mooier dan voorheen. Met Yvette heb ik geen contact meer, zij wilde meer dan vriendschap. Ik moet bekennen dat ik nu pas besef hoeveel Sharda van mij houdt.”