zaterdag, 30 juni 2012

Eerste Slippertje

Geschreven door  Bruce Tsai-Meu-Chong

eersteSlippertje.jpgIedere maand vertellen lezers over de eerste keer dat zij een scheve schaats reden

Zwiepende billen

Marciano (38)

“Ik was alweer vier jaar in Nederland. Met mijn vrouw en dochter van twee jaar oud woonde ik sinds een jaar in Den Haag. De winter was net achter de rug en het verlangen om naar Suriname af te reizen, werd die laatste koude maand steeds intenser. Ik miste mijn familie, mijn zus die net een kind had gekregen, maar ook haar, de schoonheid waarmee ik in Suriname was opgegroeid, waarmee ik lief en leed had gedeeld en die mij had ontmaagd. Ik wilde terug om te kijken hoe het met haar ging. Mijn vrouw stemde ermee in dat ik een maand in Paramaribo zou blijven.

Ik nam direct contact op met Sharita. Haar enthousiasme vervulde me met warmte. Ja, natuurlijk zou ze me op komen halen van Zanderij, liet ze weten. Ik werd steeds zenuwachtiger terwijl ik de douane passeerde, mijn koffer pakte en de warmte tegemoet ging. Daar stond ze. ‘Hier, hier’, lachend zwaaide ze. Ik voelde hoe mijn hart sneller begon te kloppen. ‘Goede vlucht gehad?’ De lippen van Sharita waren nog dezelfde volle die ik had gezoend. Ik knikte. Verlegen opeens.
Met zijn tweeën reden we naar het huis van mijn zus. De hele kamer zat vol familie. Tantes drukten natte zoenen op mijn wangen en knepen in mijn buik. Sharita sloeg dit alles vanuit een hoek van de kamer gade. Glimlachend keek ze me aan. Onthutst van alle drukte liep ik naar de tuin om even na te denken. Ik wilde alleen weten hoe het met haar ging, maar ik merkte dat die oude vertrouwde gevoelens weer naar boven kwamen. Ik was in gedachten verzonken, totdat het geschraap van schoenen over de houten vloer mijn gedachten stopte. Sharita stond achter me. ‘Je bent nog steeds zo knap’, giechelde ze. Haar zwarte jurkje zat strak om haar lichaam. Ze was iets voller geworden, zag ik nu. Ik kneep in haar hand. ‘Ik heb je gemist.’ Ze knikte.
‘Kom je mee? Ik wil je graag mijn nieuwe huis laten zien’, ze trok mijn hand mee. Ik liet het toe, wetende dat mijn vrouw dit niet fijn zou vinden. Haar huis was net om de hoek. Ze opende de voordeur en liep voor me uit. Haar billen zwiepten heen en weer, iets te uitdagend. Voordat ik haar een compliment kon geven over haar nieuwe huis, draaide ze zich abrupt om en drukte haar dikke lippen op de mijne. Ik zoende terug, mijn handen over haar lichaam, haar kont. Ze trok mijn t-shirt over mijn hoofd, ik haar jurk tot aan haar schouders. Zonder gedachten, direct vol overgave. Sharita duwde me richting de slaapkamer, gooide me op het bed en ik kon alleen maar toegeven. Zwetend lagen we een uur later naast elkaar. Ik keek naar rechts en het leek alsof ik nooit was weggeweest. Haar haren verspreid over het kussen, die speelse ogen en dat lieve gegiechel."