maandag, 22 september 2008

RAPPA, 30

Geschreven door 

Clean Sweap plus baas versus Sheriff

Wie had gedacht dat die kwestie Inspek Rumvliet, die zich zou hebben opgehouden in een drugshol in Nickerie waar verdachte Baas B. Bang-Bang zat te kauwen, zo een lange staart zou hebben. Inspek werd naar de Keizerstraat overgeplaatst en daar is Zulu Victor (Z.V.=Zonder Vooruitzichten). Inspek was te eerlijk kritisch tijdens zijn lessen en moest wijken.

Toen klapte Baas eerst uit de school met een terrein plus huis dat voor een prikkie van wijlen Sege Bai was gekocht, en Dieliep publiceerde de stukken in z’n Tijden-krant. Boze tongen zeggen: ‘Sege Bai gaf grond en half afgebouwd huis aan Seki Bhaiwah die de gift op naam van zijn Maiwah zette en daarna een buiten-maiwah erin zette. Nu laat hij zijn ex-Maiwah vallen, alsof hij niets wist van de koop en hij ontkent Sege te kennen.’ Er zijn weinigen in de samenleving die de laatste zin geloven.
Nu schreeuwt Baas: ‘Zweer woensdag ten kantore van VeePee dat je Sege niet kent en ik ben zaterdag met Berm II. Tijdens de Berm-rede I noemde ik al een paar drugsjongens die jou regelmatig op je cel bellen en zeker twee fromoe-plaatsen waar je regelmatig vertoefde. Laat dat gezegd zijn!’ Niet voor niets was Baas sem Inlichtingendienst tijdens de militaire periode een van de besten ter wereld en nog steeds weet hij veel van velen en daarom zijn die velen ‘zoveel bang’ voor hem, zij hebben veel boter op hun hoofd en weten dat Baas veel bewijzen daarvan heeft. Wist de Sheriff dat niet? Die kan nu wel vergeten ooit eens presidentskandidaat te worden, waar hij aardig op weg naartoe was.
Wacht even, heeft Shanti-Shanti daarom zo tammetjes op deze frontale aanval op zijn beste partijminister gereageerd? Wel moest de persconferentie van de Sheriff te zijner kantore verschoven worden naar woensdag, ten VP-kantore, waar de Sheriff helmaal niet tot z’n recht kwam. Maar als zijn show dinsdag was doorgegaan, zou de pers de show van VP annex Animator te Santodorp (‘VP, u investeert in betonnen bruggen, u investeert in scholen, u investeert in criminaliteit....eh....in de bestrijding van criminalteit...’) nauwelijks bezocht hebben.
Ook als partijvoorzitter verdedigde Shanti-ram zijn Sheriff in geen velden of wegen. Is hij misschien blij dat een eigenzinnige, hard werkende jonge partijgenoot die door velen binnen en buiten de partij als de beste pres.kand. werd gezien, nu nooit meer pres kan worden? Is dat het systeem binnen het Olifantenhuis? De likkers krijgen een bonjo, de kritischen worden der partei ausgezwiengeld of eine kopfen kleiner gemacht. Jawohl. Dan kunnen die twee opa’s weer een termijn erbij nemen. En dan kan die kleedkamergluurder de laatste restjes voetbalveld aan z’n stichtingen geven, dan kan die reislustige moi boi weer rijstexporteurs beperken en daarna opgewaardeerde hondenrijst fo den arme volke gaan verkopen, en dan kan weer die andere met z’n bermboeren verder gaan melken en die ene kan verder lachend op onwijs doorgaan en dan mag Sheriff verder gaan met z’n ketenbenadering.
En dan was er operatie Clean Sweap II. Deze werd netjes via de media aangekondigd, zo in de trant van: ‘Halloow, alle criminelen en illegalen, kwikmengers, verkrachters, hoeren en pedofielen, wie niet weg is, is gezien, ik kooommm!’ Maar vele Brasjongs aldaar bleven, want ze dachten te beschikken over de nodige papieren. Toen kwam ‘the sweap’ en sommige ‘sweapers’ gingen netjes tekeer, smeten met moeders onderdelen en termen als ‘boeler’.
Wat bleek: onze eigen Grassalco had aan buitenlanders (Brasjongs) vergunningen verstrekt en nam mijnpacht in goud af en had ook winkeltjes en zelfs een apotheek toegestaan waar je crèmes de la crème kon kopen, zoals crème de la vaginae, (toeneloenepoen crème), de la penisae (om je fluit langer te laten fluiten), de la anusae (fo die glijdende gho-gho), de la mofo-see (pijpecrème), of verzin maar wat en je kon het in de casa de Farmacie in Rio de Brasjong nabij Benzdorp vinden. Dankzij ons mijnbedrijf dat een half dozijn wetten overtrad.
Maar niets aan de hand, er is wat verschil van interpretatie, daar wordt even ver-kwik-kend overleg over gepleegd. En Clean Sweap III kan niet doorgaan, vanwege belangen van een hoge militair en bepaalde politieke v(st)ronttoppers. Liever geen orde, dat is hun orde.
Meer in deze categorie: « RAPPA, 31 RAPPA, 29 »