dinsdag, 01 juli 2014

Kreunen en steunen met De Toets

Geschreven door  Anne Huits

Hoeveel zesdeklassers doen deze maand mee aan de selectieve toets, en wat staat hen precies te wachten? En hoe hoog scoort u eigenlijk met rekenen op basisschoolniveau? Parbode neemt de proef op de som.

Het is weer juli, toetsenmaand. Alle zesdeklassers doen deze maand de zogenaamde ‘selectieve toets’. Op basis van de resultaten van die toets en op basis van leeftijd, wordt de individuele leerling doorverwezen naar één van de mogelijke vervolgopleidingen.

 

Hieronder vallen het meer uitgebreid lager onderwijs, het lager beroepsgericht onderwijs, het lager technisch onderwijs, het eenvoudig nijverheidsonderwijs en het eenvoudig technisch onderwijs. Hoeveel scholen, klassen en leerlingen doen er eigenlijk mee aan de toets? Hoe ziet het programma eruit voor die toetsdagen, wat krijgen de leerlingen in die periode te verwerken? En als laatste maar niet als minste vraag: hoe presteren mensen die het lager onderwijs al enige tijd achter zich hebben gelaten op die toetsen? Op naar de eerste vraag: hoeveel scholen doen er mee aan dit proces, hoeveel zesde klassen zijn dat en hoeveel leerlingen maken de toets? We zoeken het antwoord eerst op de website van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en komen terecht bij......

Verder lezen? Dat kan in Parbode. De huidige editie ligt tot het eind van de maand in de winkel.