zondag, 01 maart 2015

The sixth Annual YearMix

Geschreven door  Quirine Meester

Hier heb ik echt op zitten wachten: The sixth Annual YearMix 2014 van DJ Rob! ‘Het is weer die tijd van het jaar. Eind van het jaar, waarbij velen de revue passeren. Zo ook op het gebied van muziek’, schreef de populaire dj bij de lancering van deze muziek-dvd, eind vorig jaar. De vele nummers en genres waren volgens hem typerend voor het jaar 2014 en hebben allemaal hun stempel gedrukt tijdens een bepaalde periode. De jaarmix is daarmee een uitstekende weergave van de bekendste en mooiste hits van 2014, songs die bij menigeen herinneringen opwekken en een hoge afdraaifrequentie hebben gehad op de radio, tijdens evenementen of in clubs.

Wat ik erg handig vind, is dat bij elke nieuwe song de naam van het lied en de artiesten verschijnen; zo hoef je dus niet steeds op het hoesje van de dvd te kijken hoe ze heten.

De mix bevat een gevarieerde compilatie van genres waaronder urban, dancehall, ballads, zouk, reggae, latin, house, pop, Braziliaanse en Afrikaanse muziek en rock. Voor elk wat wils dus. Een dvd met zoveel genres heeft natuurlijk ook een grote variatie aan artiesten, waaronder Nicki Minaj, Jennifer Lopez, Pitbull, Beyoncé, Drake, Avicii, Martin Garrix, Calvin Harris, Afrojack, Tiësto en Dimitri Vegas & Like Mike. Het is allemaal heel smooth en creatief aan elkaar geregen, wat veel kennis van muziek en het nodige vakmanschap vraagt. En door de vele genres en artiesten komt uiteindelijk iedereen wel aan zijn trekken met deze mix. Dus geloof me: ik kom 2015 op muzikaal gebied voorlopig wel weer door. De chill-avonden worden gevuld met de klanken van deze nieuwe productie van DJ Rob.

The sixth Annual YearMix, DJ Rob, 2014, MarKay Multimedia