maandag, 23 november 2015

Off the Chartz Mix 2015 Summer edition

Geschreven door  Quirine Meester

Stel je gaat naar Nickerie voor je werk, en moet dus zeker drie uur in de auto zitten. Als je die route door onze fraaie kuststrook vaker hebt gereden, wordt dat op den duur wel saai. Maar niet wanneer je de nieuwste audio- en videomix van dj Rob de Clercq hebt. Hiermee heb je aan een stuk door bijna twee uur muziek om je melodieus naar je bestemming te brengen.

De Off the Chartz Mix 2015 Summer edition is de nieuwste productie van De Clercq. Hierin heeft hij zestig populaire hits uit 2015, van allerlei verschillende genres, aan elkaar geregen. Deze hits waren regelmatig te horen op de Surinaamse FM, Billboard Hot 100, FunX en Top 40. De laatste keer dat Rob de Clercq een product op de markt zette, was een jaarmix in december 2014.

Degenen die zijn artistieke producties op de voet volgen, zullen merken dat bij deze mix een andere naam wordt gebruikt. Uit marketingoverwegingen en vanwege internationalisering van zijn naam, heeft de huis-dj van Touché zijn naam veranderd van DJ Rob naar Rob de Clercq. ‘In de clubscene heeft mijn nieuwe artiestennaam reeds gestalte gekregen, waardoor ik heb gemeend met deze videomix aan de liefhebbers van mijn producten het goede nieuws te brengen’, zegt hij zelf. Als altijd smelten de songs harmonisch samen bij het overgaan van het ene naar het andere lied. Ook met de overgang van genre naar genre doet hij het goed. Een minpuntje is dat het logo ‘Rob de Clercq’ steeds in het rechterhoekje van de clips priemt. Als je zijn dvd echt omwille van de video’s koopt, kan dit als storend ervaren worden. Het is begrijpelijk dat je er je logo op wilt hebben, maar wat kleiner mag ook wel.

Wat ik wel weer goed vind, is dat bij elk nieuw lied de naam van het lied, de artiest, dvd-naam en doorwie de mix is gemaakt, wordt getoond. Hierdoor hoef je niet steeds op het hoesje te kijken. Deze hoes ziet er simpel uit, met het logo,de naam en wat artiesten op de voorkant. Op de achterkant staan zoals altijd de nummers met naam en artiest vermeld, al had dat hier en daar wel iets zorgvuldiger kunnen gebeuren.

Off the Chartz Mix 2015 Summer edition, Rob de Clercq, 2015