maandag, 29 februari 2016

The 2015 Video Yearmix

Geschreven door  Quirine Meester

Zijn we echt alweer een jaar verder? Een jaar voorbij met mooie, opgewekte en rustige songs waarmee we allemaal nieuwe herinneringen hebben kunnen vormen. Dj Rob de Clercq is dan de man die hiervan een geweldige weergave kan maken. Ook dit jaar heeft hij een Annual Yearmix gemaakt, The 2015 Video Yearmix. Maar liefst 120 hits zijn in een compilatie bij elkaar gezet, en verschillende genres zoals urban, dancehall, ballads, reggae, latin, house, pop en rock komen achter elkaar aan bod. De genres komen niet één keer, maar meerdere keren voor op de dvd.

Menigeen komt met deze brede muziekcompilatie aan zijn trekken. Mijn vriendin en ik hebben verschillende smaken wat muziek betreft. Maar met deze dvd hoef je niet steeds een ander genre te zoeken, want dat komt vanzelf wel aan de beurt. De songs die in deze compilatie gebruikt zijn, waren allen hits in 2015. Hij kiest ze dan ook aan de hand van de hoge afdraaifrequentie die ze hebben gehad op de radio, bij evenementen en in de clubs. Met de dvd’s van dj Rob de Clercq hoef je zelf nooit geld uit te geven aan een echte dj op een feestje, want je kunt aan een stuk door zijn collectie dvd’s afdraaien. Bij deze dvd is dezelfde stijl gebruikt als bij voorgaande Annual Yearmixes. Bij elke volgende hit prijkt de naam van het lied met daaronder de artiestnaam. Wanneer hij een lied gebruikt dat al is gemixt door iemand, schrijft hij netjes de naam van die mixer erbij.

De songs zijn met zorg en kunst aan elkaar geregen voor een harmonieuze overgang. Op de achterkant van het dvd-hoesje komen de nummers met artiestennaam voor. Na elke tien nummers verandert de kleur. Zo is de achterkant niet één zwarte lijst en zijn de kleine lettertjes wat makkelijker te lezen. Wat ik ook moet vermelden, is dat ik in een eerdere recensie over de Off the Chart Mix Summer Edition van Rob de Clercq zijn logo in de rechterhoek als storend heb ervaren. In deze 2015 video yearmix is deze veel kleiner weergegeven. Wat ik bij deze versie wel minder vind, is de stem die je soms hoort: ‘This is the 2015 video yearmix’ wordt zeker drie keer door de clips heen ten gehore gebracht. Maar verder is dit zeker weer een van zijn goede videomix-werken, een die ik met trots aan mijn dj Rob-collectie kan toevoegen.

The 2015 Video Yearmix, Rob de Clercq, 2015