woensdag, 12 oktober 2016 10:35

Parbode Sneak Peek - Borstvoeding nog altijd erg impopulair

Geschreven door Sheshadhary Raghoedat Panday
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De World Health Organization en Surinaamse voorlichtingsdiensten benadrukken keer op keer dat borstvoeding voor baby’s essentieel is. Toch stappen steeds meer vrouwen over op flesvoeding. Om jonge moeders te stimuleren hun kinderen borstvoeding te geven, is de eerste week van augustus uitgeroepen tot Wereld Borstvoeding Week. Maar waarom is dat nodig? Parbode sprak enkele jonge moeders over hun overwegingen.

Moedermelk bevat alle benodigde voedingssupplementen voor een gezonde groei van baby’s, en is daarom nog steeds de beste vorm van babyvoeding. Daarnaast heeft het zogen voordelen voor de gezondheid van de moeder. Dat is de boodschap die onder meer de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO en Surinaamse instanties keer op keer uitdragen. Zo worden in Suriname regelmatig verschillende seminars en voorlichtingsdiensten gehouden door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de Stichting ter bevordering van Borstvoeding in Suriname (StiBoSu). Ter stimulans van het geven van borstvoeding, is de eerste week van augustus bovendien aangewezen als de Wereld Borstvoeding Week door de World Alliance for Breastfeeding Action (WABA). Ondanks alle inspanningen toont onderzoek aan dat steeds meer vrouwen overgaan tot flesvoeding in plaats van de borstvoeding te continueren.

Verder lezen? Het hele artikel is te lezen in het oktobernummer van Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.

Lees 1061 keer

Media