vrijdag, 19 december 2008

De eerste keer, 33

Geschreven door 
Dwight (29)

“Ik was 25 toen ik voor het eerst naar bed ging met een meisje. Niet omdat het niet eerder had gekund, integendeel. Maar ik wilde het niet doen voordat ik zeker wist dat het meisje serieus was. Sommige mensen tegen wie ik zeg dat ik mijn maagdelijkheid pas op mijn 25e heb verloren, kijken vreemd op. Het liefst zouden ze mij hard willen uitlachen, maar dat interesseert mij niets.

Ik was, al zeg ik het zelf, een hele wijze puber. Ik wist al heel snel wat ik wilde. Ik zou economie studeren, een baan zoeken, een beetje geld sparen en daarna op zoek gaan naar een serieuze relatie. En zo is het ook gegaan. Maar saai ben ik nooit geweest. Ik ging naar de disco, ook mijn hobby was meisjes schijnen en als ik het had gewild was er vast wel eentje met mij naar bed gegaan. Maar dat laatste wilde ik niet. Dat komt door mijn moeder, voor wie ik nog steeds heel veel respect heb. Ze zei altijd: ‘Jongen, ik weet hoe het is om jong te zijn, dus geniet ervan. Maar seks, daar moet je pas aan beginnen als je er echt klaar voor bent’.
Ik heb dat altijd in gedachten gehouden en het dus nooit gedaan. Maar tegelijkertijd heb ik ook enorm veel vrijheid gehad. Als ik om vier uur ’s nachts thuiskwam met teveel drankjes op, dan kwam mijn moeder haar bed uit en zei ‘was het leuk?’ en ‘wil je nog iets eten?’. En dan ging ze een broodje ei voor mij maken. Ze heeft nooit commentaar geleverd. En dat leerde mij dat als jij een ander respecteert, zij jou ook respecteren.
eerstekeer.jpgTja, die eerste keer. Ik kende Marjorie al drie jaar. Ik was haar al een paar keer tegen gekomen: in de disco, heel soms toevallig op straat. Maar ze was altijd verlegen, ze zei nooit veel. Tot die ene avond op een feestje van gezamenlijke vrienden. Ze liep op het erf, tussen al die mensen, wat verloren rond. Ik kende haar natuurlijk wel een beetje en eerlijk gezegd vond ik het niets bijzonders. Maar ik ben toch een praatje met haar gaan maken. Toen bleken we erg veel gemeen te hebben.
We hadden en hebben dezelfde interesses. Ook zij had belangstelling voor economie, ze gaf wiskundeles op de middelbare school. En ook zij was christelijk opgevoed, met de daarbij passende normen en waarden. En dan bedoel ik niet die christelijke kerken die iedere zondag hun gemeenteleden naar de kerk laten gaan, om ze vervolgens weer naar hun buitenman of –vrouw te zien vertrekken. Waarom ik dat zeg? Ik denk niet dat dit de juiste plek is om je dat uit te leggen. Kijk op zaterdag en zondag naar al die zogenaamde voorgangers op de televisie. Ze beloven je van kanker te genezen, vertellen je dat je volgens de regels van de Bijbel moet leven, maar een uur later pakken ze dat minderjarige meisje dat tijdens hun dienst op de eerste rij zit. Meer zeg ik niet, ik heb het meegemaakt.
Maar goed, Marjorie dus. Na dat feestje hebben we elkaar eigenlijk niet meer losgelaten. We zijn vaak samen uitgegaan en na een week of wat kwam de eerste zoen. En kort daarna zijn we voor het eerst met elkaar naar bed gegaan. We hadden afgesproken dat het moest gebeuren op een moment dat we allebei voelden dat we er aan toe waren. En dat was al snel. Het gebeurde toen we een weekeinde naar Nickerie waren. We hadden een kamer in een mooi hotel en terwijl we in bed lagen begon ik haar rug te masseren met olie. Van het een kwam het ander. We vonden het allebei enorm prettig, het was heel vertrouwd. Of het schoonmaakpersoneel het ook echt prettig vond, betwijfel ik. Want terwijl we bezig waren liep het hele flesje olie leeg op het bed. Dat was best wel een glibberig zooitje en toen we weg gingen hing in de kamer zo’n weeïge, zoete geur.
We zijn nu twee jaar getrouwd en we zijn nog net zo verliefd als in het begin. We hebben allebei een goede baan, willen eerst nog wat sparen en hopen over een paar jaar kinderen te krijgen. Die ga ik net zoveel respect, normen en waarden bijbrengen als mijn moeder mij heeft geleerd. Zodat ook zij later het geduld op kunnen brengen om pas aan een relatie te beginnen als je daar aan toe bent.”