Frans Voortman

Frans Voortman

dinsdag, 01 juni 2010 21:51

Nieuw Lombe

boiti1.jpgIn Suriname kun je op vrije dagen alle kanten op om ontspanning, vertier en avontuur te zoeken en vinden. Of je nu op zoek bent naar water, jungle of gewoon naar een rustig plekje om in de hangmat te liggen, er zijn plekken genoeg waar je je hart kan ophalen. Parbode helpt een handje bij de zoektocht en beschrijft iedere maand een bestemming. Deze keer: Nieuw Lombe

 

Comments ()
woensdag, 18 november 2009 17:32

Boiti, 44

In Suriname kun je op vrije dagen alle kanten op om ontspanning, vertier en avontuur te zoeken en vinden. Of je nu op zoek bent naar water, jungle of gewoon naar een rustig plekje om in de hangmat te liggen, er zijn oorden genoeg waar je je hart kan ophalen. Parbode helpt een handje bij de zoektocht en beschrijft iedere maand een bestemming.
Deze keer: LeguanaparkComments ()
zaterdag, 30 september 2006 23:00

Welkom in Suriname

welkom3.jpg

Steeds meer mensen trekken de laatste tijd naar Suriname omer te komen wonen en werken. Of om eenvoudig van hun AOW (de Nederlandsevariant van de Surinaamse AOV) of pensioen te genieten. Nederlanders, Belgen,Chinezen, Amerikanen, noem maar op; bij de Vreemdelingendienst aan de GroteCombéweg ziet het iedere dag zwart van de mensen die in aanmerking willen komenvoor een verblijfsvergunning. Deze bureaucratische en tijdrovende lijdensweg isechter slechts één van de obstakels en ergernissen voor de nieuwkomers.

Comments ()
dinsdag, 01 mei 2007 22:00

Enkele lessen in landjepik

De media staan vol met de hondsbrutale acties vanparlementsvoorzitter Somohardjo via onder meer zijn stichting Dikin, in devolksmond beter bekend als de stichting Pik in, om grote stukken Surinaamsgrondgebied voor zich zelf en de zijnen te confisqueren. Er is echter meer aande hand.

Comments ()
vrijdag, 01 juni 2007 10:48

De hardleerse overheid

Suriname staat opnieuw een internationale blamage tewachten: er is niets gedaan aan de uitvoering van het Moiwana-vonnis, en wegaan weer voor de bijl bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), nu voorhet Boven-Surinamegebied. In het Moiwana-vonnis is de staat Suriname onderandere veroordeeld tot het eerbiedigen en in kaart brengen van degrondenrechten van de binnenlandbewoners, plus een verbod op het uitgeven vanconcessies aan derden tot deze rechten vastliggen. Maar de staat doet niets.Behalve... concessies uitgeven.

Comments ()

 

recensie_overspel.jpgScriptiedoorspekt met pseudowetenschappelijke beweringen

Gaan Hindoestaanse mannen vaker vreemd danHindoestaanse vrouwen? Sociologie studente Ramdas probeert met haarwetenschappelijk onderzoek een antwoord te geven op de vraag ‘wat zijn demotieven van mannen en vrouwen, met name leden van de Sanatan Dharm, omoverspel te plegen en welke rol speelt de institutie religie hierbij?’ Wehielden de studie tegen het licht.

 

Comments ()
woensdag, 01 augustus 2007 17:13

Het topje van de goudberg

brownsberg3.jpg

Brownsberg is als uniek natuurreservaat wereldberoemd. Deokopipi (gifkikker) kijkt je aan, de kwatta-aap slingert zich door de bomen, jewordt ’s nachts horendol van de brulapen en wie geluk heeft spot de machtigegonini (arend), zwevend over het oerbos. Maar dat is allemaal spoedig voorbij,want de berg wordt afgegraven door goudzoekers. De Witikreek bestaat niet meeren wie denkt nog een duik te kunnen nemen onder de Ireneval moet het doffegedreun van zware grondverschuivers op de koop toe nemen. Parbode ging eenkijkje nemen en stond al snel oog in oog met de loop van een AK 47 automatischgeweer.

Comments ()
donderdag, 01 november 2007 09:42

Fungu eiland bijna Finito eiland

Onlangs is op Fungu Eiland bij de Raleighvallen een prachtig en net zo reusachtig gebouw neergezet. Gebouwd door Conservation International en overgedragen aan het bijna failliete Stinasu. Wat blijft er straks van over? Comments ()
zaterdag, 16 mei 2009 01:41

Boeken & ZO, 38

boek1.jpgANWB reisgids suriname

De ANWB heeft in de reeks ‘Extra’ een reisgids uitgegeven over Suriname. Eindelijk zou je denken, want van één van de grotere (en betere) reisgidsen- en kaartensamenstellers van Nederland zou je verwachten dat Suriname eerder ‘in the picture’ zou zijn gekomen met een actuele handleiding voor reizigers. Maar je zou misschien ook kunnen concluderen dat we nu eindelijk echt meespelen op toerismegebied? In ieder geval, het is een keurig verzorgd boekje geworden, met een lekker handzaam formaat en zeker voor wie Suriname voor het eerst bezoekt een aanrader. In 120 pagina’s maak je op overzichtelijke wijze kennis met ons land.

Comments ()
zaterdag, 18 april 2009 01:28

Hosselen

hosselen.jpgEindelijk weer eens een diasporaverhaal van een (in Nederland geboren) ‘Surinamer’ met een gezonde hekel aan Nederland(ers). Eindelijk, omdat het vorige boek met een gelijke strekking alweer van enige maanden geleden dateert (je zou bijna vergeten dat er nog echte boeken geschreven worden).

Comments ()
Pagina 1 van 2