Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Cultuur agenda Cultuuragenda juni 2008
maandag, 02 juni 2008 23:00

Cultuuragenda juni 2008

Geschreven door

Black cat white cat is de Alternative Midweek Movie van woensdag 4 juni in Theater Unique. De film van Emir Kustrica gaat over zigeuner Marko, een kleine idiote boef die aan de oevers van de Donau leeft. Hij en zijn zoon Zare proberen zich niet in de luren te laten leggen door de Russen. Tot op de dag dat Matko beslist om een grote slag te slaan met de financiële hulp van Grga Pitić, de peetvader van de zigeunergemeenschap. Maar Dadan, een geducht gangster, neemt hem op het laatste moment te grazen. Aanvang: 20.00 uur.

Op 5 juni wordt 135 jaar Hindoestaanse immigratie herdacht. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo is er van 29 mei tot en met 8 juni een immigratiebeurs in het Flamboyantpark, georganiseerd door Organisatie Hindoe Media. Er zijn verschillende dingen te koop als kleding, bloemen en eten.
In verband met het 25-jarig bestaan van Theater Unique is er op vrijdag 6 juni een High Level Party. Er zijn onder andere optredens van Tattoo, Vurry-G, Ori, Grazy-G. Ook verschillende dj’s vertonen hun kunsten. Het feest begint om 21.00 uur. Toegang is 15 srd, maar voor dames vrij.

De Mellow Midweek Movie van Theater Unique is de Deense film Festen op woensdag 11 juni om 20.00 uur. De vader van de familie, Helge Klingenfeldt, wordt 60 jaar. Er wordt een feest gegeven, maar er zijn nogal wat spanningen binnen de familie vanwege de zelfmoord van een van Helge’s dochters. Dit wordt voor de gasten zoveel mogelijk verborgen, totdat Christian na het diner een speech geeft waarin de waarheid over de geliefde Helge naar boven komt.

Op donderdag 12 juni wordt door de Stichting Politiek Café en opiniemaandblad Parbode weer een Politiek Café georganiseerd. Plaats: Broki aan de Waterkant 5c. Inloop: 20.00 uur, aanvang: 20.30 uur. De toegang is gratis. Nadere berichtgeving volgt.

Zaterdag 15 juni is het Vaderdag, tijd om alle papa’s eens extra in het zonnetje te zetten. Het theatergezelschap Mofina Pikin geeft daarom vanaf 19.00 uur
’s avonds een speciale toneelvoorstelling met als thema ‘vaders’ in Theater Thalia.

De Spaanstalige film Muchuca is de Latin Midweek Movie van woensdag 18 juni in Theater Unique. Pater McEnroe staat aan het hoofd van een eliteschool in Chili. Omdat hij gelooft in een democratische en klassenloze maatschappij worden er ook enkele kinderen uit achterbuurten in de klas toegelaten. Zo ontmoeten Gonzalo Infante en Pedro Machuca elkaar. Ondanks hun verschillende achtergrond worden zij vrienden. Hun levensverhaal speelt zich af tijdens de regering Allende en de daaropvolgende machtsgreep van de militairen. Aanvang: 20.00 uur.

Op 28 juni gaat de volksopera ‘Na Bigi Du’ in première in Theater Thalia. Een stuk met nieuwe blues-, pop- en kaseko-melodieën dat gaat over de periode na de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Regisseuse Thea Doelwijt liet zich voor het volkstoneel inspireren door haar overgrootmoeder, Misi Bethania, die weigerde te trouwen en daarom de kerk werd uitgezet. Uiteindelijk drijft zij haar zin door: ze houdt een Bigi Du, maar constant wordt zij geconfronteerd met de nieuwe tijd. Een tijd zonder slavernij, maar wel met toezicht. Tijdens de Bigi Du vindt de historische Du-opstand plaats, een volksoproer met (blanke) voor en tegenstanders. De volkopera is na de première nog te zien op 29 juni en 4, 5 en 6 juli.

Theater Unique viert het 25-jarig bestaan nogmaals op maandag 30 juni tijdens de Kaseko Party. Er zijn optredens van onder andere de muziekformatie Cojunto Pomos en 1+1=3. Aanvang: 22.00 uur. Entree:
5 srd.

Op maandagavond 30 juni is er een reggaeshow in het Flamboyant Park. Anthony B treedt op vanaf 20.00 uur. In het voorprogramma staan diverse jonge Surinaamse reggae-artiesten.

Meer in deze categorie: « Cultuuragenda mei 2008