Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Gesignaleerd Gesignaleerd, juli 2011
donderdag, 30 juni 2011 23:00

Gesignaleerd, juli 2011

Geschreven door

gesignaleerd1.jpgEEN RETOUR PARAMARIBO

Passagiers van diverse pluimage reizen naar Paramaribo af. Tijdens de vlucht ontmoeten enkele personages elkaar voor het eerst en tijdens de vakantie in Paramaribo ontstaan vriendschappen, wat voor de één kortstondig is en voor de ander een leven lang duurt. Een retour Paramaribo beschrijft Suriname als een paradijs voor hengelaars en een land met gastvrije bevolking en prachtige natuurschoon.
De trips die gemaakt worden, laten bij alle personages een blijvende indruk achter. De lezer ziet door de ogen van enkele vakantiegangers hoe zij hun tijd in Suriname hebben ervaren en met veel genoegen terugkijken op de reis van hun leven.

Een retour Paramaribo, Henna Spalburg, 2011, Mijn Eigen Bruna Boek, ISBN 9051795343


 

gesignaleerd2.jpgOSO

De meest recente ontwikkelingen in het binnenland van Suriname, dat is het thema van het nieuwste nummer van tijdschrift Oso, waarin wetenschappers opiniërend over Suriname schrijven. Ook komen de beeldvorming van Ronnie Brunswijk en de gevolgen van de goudkoorts worden beschreven. Het artikel over de communicatie-
revolutie onder Marrons in het binnenland, is onthullend. Ook de conferentie De wetten van de jungle, die in november 2010 door Stichting Instituut ter Bevordering van de Surinamistiek georganiseerd werd, komt aan bod. Hier is gesproken over de obstakels en mogelijkheden in het Surinaamse binnenland.

Tijdschrift Oso, Stichting Instituut ter Bevordering van de Surinamistiek, april 2011


 

gesignaleerd3.jpgHOW SUICIDAL THOUGHTS TURN INTO HOMICIDE

How suicidal thoughts turn into homicide is de winnende film van de eerste editie van I-WRITE. Bijlhout Media Groep gaf in 2010 schrijvers de kans een filmscript in te zenden voor een film van vijf tot tien minuten, wat beoordeeld werd door zowel lezers als een professionele jury. De beste vijf films werden ook daadwerkelijk geproduceerd en daaruit werd How suicidal thoughts turn into homicide van Anjani Ramdjianamsingh gekozen als definitieve winnaar.
De thriller beeldt de ongelukkige thuis- en schoolsituatie van een tiener uit, met alle gevolgen van dien.Wegens het succes van de vorige editie, wordt ook dit jaar een I-WRITE contest gehouden.

How suicidal thoughts turn into homicide, Anjani Ramdjianamsingh, 2010, I-WRITE


 

gesignaleerd4.jpgHOGE BILL
De Surinaamse band Aptijt bracht ter ere van zijn vijftiende jaardag het album Hoge Bill uit, gevolgd door de Hoge Bill-tour.
Het populaire collectief staat bekend om de opzwepende Afrikaanse ritmes en lijkt maar één doel te hebben: de dansvloer vullen. Aptijt behaalde eerder al een groot succes met het album Boeke, waarvoor de band zelfs een gouden plaat in ontvangst mocht nemen. De nieuwe cd bevat twaalf nummers, waaronder titelsong Hoge Bill. De band zorgde al voor veel opschudding door de uitgelaten manier van dansen en ook dit album zal niet onopgemerkt blijven. Aptijt brengt, hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog, een album en een dvd met live opnames uit.

Hoge Bill, Aptijt, 2010