Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Gesignaleerd Gesignaleerd, augustus 2011
zondag, 31 juli 2011 23:00

Gesignaleerd, augustus 2011

Geschreven door

gesignaleerd1.jpgSun, Sex, and Gold: Tourism and Sex Work in the Caribbean

Dit boek is het resultaat van een onderzoek naar de relatie tussen economie en prostitutie, met de focus op ervaringen en visies van vrouwen, mannen en kinderen die seks verkopen. Los van de aandacht die er is voor sekstoerisme op verschillende Caribische eilanden, wordt ook uitgebreid onderzoek gedaan naar sekswerk in de goudindustrie van Suriname en Guyana en in de entertainmentsector in Belize en op de Antillen. Het boek, samengesteld door Kamala Kempadoo, presenteert inzichten in de Caribische sekshandel en draagt strategieën aan om problemen op te lossen.

Sun, Sex, and Gold: Tourism and Sex work in the Caribbean, Kamala Kempadoo, 1999, Rowman & Littlefield Publishers, Inc., ISBN 0847695156 

 

gesignaleerd2.jpgIk geloof in jou

Het boek Ik geloof in jou is geschreven om leerling-gericht en kindvriendelijk onderwijs in Suriname te stimuleren. De motiverende verhalen van burgers uit het gehele land over hun positieve leerervaringen en wensen voor het onderwijs, geven inzicht in de nodige ontwikkelingen op dit gebied. De inhoud geeft in de verschillende hoofdstukken het hele onderwijsveld weer aan de hand van een bloem, als symbool voor groei en vernieuwing. Het hart van de bloem, het leren en de leerling, staan telkens centraal. Het boek geeft ideeën over wat onderwijsvernieuwingen inhouden en waarom het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van ons menselijk kapitaal.

Ik geloof in jou, Minov/VVOB/Unicef, 2009, ISBN 9789078083566


gesignaleerd3.jpgMadame Jeanette

Een speelfilm over eten, muziek en de liefde, in Amsterdam Zuid-Oost, met een Surinaams hart. Hindostaanse en islamitische Bibi (Cheryl Ashruf) en christelijk Creoolse Ted (Mike Libanon) zijn gelukkig getrouwd en wonen met hun kinderen in de Bijlmer. Het gaat mis als marktkoopman Ted onschuldig in de gevangenis belandt. Om niet aan de bedelstaf te raken, begint Bibi een cateringbedrijfje, dat ze Madame Jeanette noemt. Bibi ontpopt zich tot een succesvolle zakenvrouw, iets dat macho Ted niet kan waarderen. Een huwelijkscrisis is het gevolg. De film werd zomer 2003 in Amsterdam Zuid-Oost opgenomen.

Madame Jeanette, Lowland Holding BV (Rene Seegers), NPS en ARTE (Fr/D), 2004


gesignaleerd4.jpgThe distance between us

De eerste single van de winnaar van de Suritalentshow 2009, Shanice Redan. Eén van de prijzen voor de talentenshow was het opnemen en uitbrengen van een eigen single. Met The
distance between us verwoordt ze haar gevoelens over haar geboorteland Curaçao en haar achtergebleven familie op het eiland. Kort voordat zij meedeed aan Suritalent, zag ze haar familie na jaren terug. Tijdens de finale van Suritalentshow 2010 kon het publiek reeds genieten van de videoclip. In Frans-Guyana en Guadeloupe heeft de zangeres Suriname vertegenwoordigd op songfestivals, waar ze de eerste prijs won.

The distance between us, Shanice Redan, 2010