Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Maandagenda Maandagenda September
zondag, 31 juli 2011 23:00

Maandagenda September

Geschreven door

uit1.jpgNorth Sea Jazz Curaçao

Dit populair jazzfestival reist weer af naar Curaçao. De zwoele jazz krijgt een extra Caribisch tintje op de mooie stranden van dit eiland. Artiesten zoals Sting en Stevie Wonder garanderen top optredens.

2 en 3 sept
North Sea Jazz Curaçao
www.curacaonorthseajazz.com

 


 

uit2.jpgSavanne Cross Camp

Overnachten onder de heldere sterrenhemel midden op de savanne en de volgende ochtend vol goede moed crossen. Voor sportievelingen, familie, vrienden en andere avonturiers.

3 en 4 sept
Start en finish: Onafhankelijkheidsplein
Opgeven via www.motosur.sr


uit3.jpgKinderdag

Bolhappen, clowns, springkussens. Het is
er allemaal op de vakantie Kinderdag op Colakreek. Ouders kunnen heerlijk genieten van het verkoelende water terwijl de kids worden vermaakt.

4 sept
Colakreek  
METS Tours & Travels


 Kinderspelen

Koken, sport & spel, dans en veel meer valt te beleven in deze vakantie voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Op de laatste dag volgt een spetterend festijn en een kinderbazaar. Inschrijven verplicht.

5 – 16 sept
09.00 – 15.00u
Cultureel Centrum Suriname, Henck Arronstraat


uit4.jpgExpo

Een kleurige en inspirerende expositie door Olof Art van twee werelden die elkaar kruisen. Kunstenaars uit Suriname en Nederland brengen het zwoele zomergevoel naar u toe.

Tot 10 sept
11.00 – 15.00u
Amsterdam Outsider Art, Nieuwe Keizersgracht 1a


 

uit5.jpgChinees Maanfeest

De vrolijkste Chinese feestdag is het feest ter ere van de maan. De overvloedigheid van de oogst wordt gevierd met culturele dansshows en verschillende sporttoernooien.

11 sept
19.00u
Witte Lotus, Coesewijnestraat 5, tel. 08741368


Concert

Het maandelijkse concert in de Petrus en Paulus Kathedraal is elke keer weer een feest om naar te luisteren. Kom vroeg, want de banken stromen vol met enthousiaste bezoekers.

18 sept
18.00u
Petrus en Paulus Kathedraal, Henck Arronstraat


Suripop

Voor het eerst gaat het tweejaarlijkse evenement Suriname Popular Song Festival naar Nederland. Diverse winnaars van de afgelopen 29 jaar laten hun nummer-1 hit horen.

23 sept
20.00u
Oude Luxortheater, Rotterdam


uit6.jpgDansvoorstelling

Het liefdesverhaal van Radha en Krishna, de Gita Govinda wordt uitgebeeld in dans tijdens het Parampara Indian Classical Music and Dance Festival. De week ervoor worden workshops georganiseerd.

27 en 28 sept
Thalia
Indiaas Cultureel Centrum


Tentoonstelling

‘Ster in de stad’ is een interactieve tentoonstelling over de Indische stad Mumbai. Kinderen mogen zelf een rol aannemen en beleven zo het verhaal op een unieke manier.

Hele maand sept
Villa Zapakara
Prins Hendrikstraat 17b, www.villazapakara.com


uit7.jpgKaraoke

Ook deze vakantieperiode wordt er een King of Karaoke uitgeroepen. Bij Amaranta kun je niet alleen lekker eten en drinken, maar ook meestrijden om deze begeerde titel.

Elke vrijdag en zaterdag in sept
Vanaf 19.00u
Zwartenhovenbrugstraat 7, tel. 520709


uit8.jpgTentoonstelling

House of Arts staat de hele maand in het teken van Cliff San A Jong. Deze bijzonere kunstenaar exposeert zijn nieuwste schilderwerken van het afgelopen jaar.


Hele maand sept
10.00 – 15.00u
House of Arts,Kleine Waterstraat 10


Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Kleur bekennen’ toont de Nederlandse streekdracht en historische Surinaamse kotomisi’s. Bezoekers ontdekken hoe de traditionele kleding de identiteit van de dragers blootlegt.

Hele maand sept.
10.00 – 17.00u,
Openlucht Museum Arnhem


Brunch

Uitgeslapen na een avondje feesten of na de kerkdienst is het lekker brunchen met sfeervolle muziek tijdens de ‘Baka Kerki Brunch’. Heerlijk buiten zitten, zelfs als het regent.

Elke zondag
11.00 – 17.00u
Zus & Zo, Grote Combéweg 13a, tel. 520904


uit9.jpgZus & Zo Films

Tijdens het eten gratis een film kijken kan. 1 september Sneak Preview, 8 september About Schmidt, 15 september L’Aubergine Espangnole, 22 september Blinkende Lygter en 29 september Garden State.

Elke donderdag
20.00u
Zus & Zo, Grote Combéweg 13a, Tel. 520904