Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Maandagenda Maandagenda Oktober
woensdag, 14 september 2011 23:00

Maandagenda Oktober

Geschreven door

Werelddierendag

Breng je eigen huisdier mee naar de Paramaribo Zoo en geniet van de gezellige sfeer. Leer alles over de dieren van Suriname of kom gewoon gratis naar de dierentuin.

2 okt
09.00 – 18.00u
Paramaribo Zoo
Tel: 545275


 

uit1.jpgFinale Youth Voice

Tijdens de grote finale van de populaire talentenjacht Youth Voice, zullen de laatste deelnemers met elkaar strijden om de
felbegeerde eerste plaats.

2 okt
Nationaal Indoor Stadion (NIS)
Tel: 473032
www.stvs.sr


 

uit2.jpgMarrondag

Voor het eerst is de dag van de Marrons een officiële vrije dag. Kom naar het plein voor diverse optredens en heerlijk eten. Vergeet niet een mooie pangi te kopen als souvenier.


10 okt
Onafhankelijkheidsplein en omgeving
Tel: 08502873


 

Concert

Sean Paul komt naar Suriname. Het
optreden van de Urban/Dancehall artiest was eerder gepland in augustus, maar werdverschoven naar oktober. Kom dansen en genieten van zijn heerlijke dancehall beat.

15 okt
Flamboyant Park
Tel: 497645


 

United Business Fair

Het eerste business en lifestyle evenement in Suriname. Twee dagen high class terwijl u van alles kunt zien: dure horloges, de Cubaanse sigaar, reisbestemmingen en hapjes van de beste restaurants uit Suriname.

15 en 16 okt
Torarica
Tel: 8503221

 


 

uit3.jpg
Concert

Het maandelijkse concert in de Petrus en Paulus Kathedraal is elke keer weer een feest om naar te luisteren. Kom vroeg, want de banken stromen vol met enthousiaste bezoekers.

16 okt
18.00u
Petrus en Paulus Kathedraal, Henck Arronstraat

 

 

 


 


Men Cook Out

Mannen kunnen ook heerlijk koken en dat bewijzen ze elk jaar tijdens een grootse Men Cook Out in Torarica. Kom en proef van al het heerlijks dat ze je voorschotelen en draag bij aan het goede doel.

23 okt
Vanaf 17.00u
Torarica

 


 

 uit4.jpg
Divali

Het Hindoestaanse lichtjesfeest betekent de overwinning van het goede op het kwade. Een week lang brandt de Suriname Dia op het onafhankelijkheidsplein om deze overwinning te vieren.

26 okt
Onafhankelijkheidsplein
Tel: 499538


uit5.jpg
Festival

De swingende Surinaamse houding is niet los te zien van salsadansen, daarom is er ook dit jaar weer Salsuri. Vijf dagen lang workshops en optredens van internationale en Surinaamse dansers op diverse locaties.

26 – 30 okt
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.salsuri.com


 

Nationale Kunstbeurs

Ook dit jaar kunt u weer genieten van Surinaams talent. Op de beurs is er kunst in alle soorten en maten te zien, bijvoorbeeld schilderijen, installaties, beeldhouwwerk en keramiek.

27 okt – 6 nov
Ons Erf
Prins Hendrikstraat 17a


uit6.jpg
Tentoonstelling

‘Ster in de stad’ is een interactieve tentoonstelling over de Indische stad Mumbai. Kinderen mogen zelf een rol aannemen en beleven zo het verhaal op een unieke manier.

Okt
Villa Zapakara
Prins Hendrikstraat 17bTentoonstelling

House of Arts staat de hele maand in het teken van Cliff San A Jong. Hij exposeert zijn nieuwste schilderwerken van het afgelopen jaar.

Okt
10.00 – 15.00u
House of Arts
Kleine Waterstraat 10


uit7.jpg
Karaoke

Kom je stembanden trainen bij Café Sophie in club Touché. Gezellig met vrienden, familie of je partner romantische songs en oude kaskrakers zingen of gewoon genieten van andermans zangtalent.

Elk weekend
Vanaf 21.00u
Café Sophie, Waaldijkstraat


uit8.jpg
Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Kleur bekennen’ laat de ontmoeting van Nederlandse streekdracht en Surinaamse kotomisi’s zien. Bezoekers ontdekken hoe de traditionele kleding de identiteit van de dragers blootlegt.

Okt 
10.00 – 17.00u
Nederlands Openluchtmuseum ArnhemBrunch

Uitgeslapen na een avondje feesten of na de kerkdienst is het lekker brunchen met sfeervolle muziek tijdens de ‘Baka Kerki Brunch’. Heerlijk buiten zitten, zelfs als het regent.

Elke zondag
11.00 – 17.00u
Zus & Zo, Grote Combéweg 13a
Muziek

Langs de straat genieten van de zwoele avondlucht en de live muziek bij sidewalk café ’t Vat. Je ziet gegarandeerd bekenden of je maakt er nieuwe vrienden.


Elke dinsdag
Vanaf 20.00u
’t Vat, Kleine Waterstraat 1