Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Maandagenda Maandagenda Juni
donderdag, 31 mei 2012 23:00

Maandagenda Juni

Geschreven door

uit1.jpgHindostaanse immigratie

De komst van de eerste Hindostaanse contractarbeiders wordt onder andere herdacht bij het monument van de Hindostaanse Immigratie. Er zal stil worden gestaan bij deze gebeurtenis door middel van het leggen van een krans.

Dinsdag 5 juni
Paramaribo en Nickerie

 

Lezing medicinale planten

Iedereen die meer wil weten over medicinale planten, rituelen en kruiden van Suriname, kan naar de lezing van bioloog en etnobotanicus Tinde van Andel. Deelname 7,50 euro, aanmelden
via e-mail of telefonisch.

Dinsdag 19 juni, 19.00u
Hortus Botanicus,
Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam, 020-6259021, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


uit2.jpgKeti Koti

De afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 wordt dit jaar weer feestelijk gevierd in Paramaribo. Onder andere in de Palmentuin en op het Onafhankelijkheidsplein zijn de inwoners in traditionele kledij te bewonderen en kan men meedoen aan culturele evenementen.

Zondag 1 juli
Overdag en ‘s avonds
Palmentuin, Onafhankelijkheidsplein


Keti Koti Amsterdam

Net als in Paramaribo wordt de afschaffing van de slavernij ook in Amsterdam gevierd. Wie mee wil lopen met de Bigi Spikri optocht, kan zich telefonisch of per e-mail inschrijven: 06-41850026 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zondag 1 juli
Aanvang optocht: 09.45u Stopera
Aanvang herdenking: 13.00u Oosterpark
Aanvang festiviteiten: 14.30u Oosterpark

Meer in deze categorie: « Maandagenda Mei Maandagenda Juli »