Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Film schema's cinema plus Filmschema Cinema+
maandag, 01 juli 2013 00:00

Filmschema Cinema+

Geschreven door

cinema

TBL heeft naast haar populaire filmaanbod een aparte programmering voor ‘kwaliteitsfilms’:
CINEMA+. En dat vier dagen in de week! Prachtige films die Oscars, Gouden Beren en
Zilveren Palmen wonnen en die de Surinaamse filmliefhebber een geweldige avond bezorgen,
zeker op het megagrote filmdoek met DOLBY SurroundSound, iets anders dan thuis een
dvd’tje afspelen. Elke maandagavond een nieuwe film, die de weken daarop steeds een dag
opschuift, zodat elke film vier keer vertoond wordt.

Song for Marion

Song of Marion

 

Een hartverwarmend verhaal over het liefdevolle huwelijk tussen de gepensioneerde chagrijn Arthur (Terence Stamp) en de immer vrolijke Marion (Gemma Arterton). Marions grootste passie is optreden met het lokale zangkoor, terwijl Arthur vooral klaagt dat ze zichzelf voor schut zet. Maar door een ingrijpende gebeurtenis ziet hij zich gedwongen opnieuw naar zijn levenshouding te kijken. Met een beetje hulp van de charmante koorleidster Elizabeth kruipt Arthur langzaam uit zijn schulp. Een heerlijke feel good-film.

Regie: Paul Andrew Williams, speelduur: 93 min., land: Verenigd Koninkrijk, jaar: 2012, genre: komedie

Kid

Kid

 

 

Kid brengt het verhaal van de vrolijke Kid (Bent Simons), zijn broer Billy (Maarten Meeusen) en hun moeder (Gabriella Carizzo) die samen op een boerderij wonen. Met weinig middelen probeert mama er een warm, liefdevol nest van te maken. Het noodlot slaat echter toe wanneer zij wordt vermoord. De jonge Kid en Billy staan er nu alleen voor in hun zoektocht naar een beetje geluk.

Regie: Fien Troch, speelduur: 90 min., land: België, jaar: 2012, genre: drama/komedie

Broken

Broken

 

Het leven van de elfjarige Skunk (Eloise Laurence) verandert van de ene op de andere dag wanneer ze getuige is van de brute mishandeling van haar buurjongen Rick (Robert Emms). De gebeurtenis maakt een einde aan de onschuld in het leven van de vrolijke Skunk. Haar huis, buurt en school, de plekken waar ze zich ooit zo veilig waande, zijn verraderlijk en onvoorspelbaar geworden. Verward zoekt ze troost bij Rick, de vriend bij wie ze altijd terecht kon. Maar ook die zekerheid lijkt niet meer te bestaan.

Regie: Rufus Norris, speelduur: 90 min., land: Verenigd Koninkrijk, jaar: 2012, genre: drama

The Grandmaster

The Grandmaster

The Grandmaster gaat over twee Kung Fu specialisten: hij komt uit het zuiden van China, zij komt uit het noorden. Hij is Ip Man, de legendarische leermeester van Bruce Lee, haar naam is Gong Er. Hun wegen kruisen op de avond van de Japanse invasie in 1936. Ze ontmoeten elkaar in het roemruchte bordeel The Golden Pavilion, waar de beste martial-artsmeesters elkaar treffen. Een verhaal over verraad, uitdaging, eer en liefde tegen de chaotische achtergrond van oorlog en bezetting.

Regie: Wong Kar Wai, speelduur: 115 min., land: China, jaar: 2013, genre: actie

Les chevaux de Dieu

Les chevaux de Dieu

De tienjarige Yachine woont met zijn familie in een sloppenwijk van Sidi Moumen in Casablanca. Zijn moeder Yemma probeert met al haar kracht het gezin te verzorgen. Zijn vader lijdt aan een depressie, één van zijn broers zit in het leger, een andere broer is bijna autistisch en de derde, de dertienjarige Hamid, is een kleine straatrebel en beschermer van Yachine. Hamid belandt in de gevangenis en na zijn vrijlating is hij veranderd in een radicale Islamiet, die Yachine overtuigt zich ook bij de groep ‘broeders’ te voegen. Hun leider, Imam Abou Zoubeir, stoomt de mannen klaar met een lange fysieke en mentale voorbereiding.

Regie: Nabil Ayouch, speelduur: 115 min., land: Frankrijk, jaar: 2012, genre: drama

Wadjda

Wadjda

 

 

De tienarige Wadjda woont in een buitenwijk van Riyad. Wanneer ze op een dag een mooie fiets ziet staan bij de speelgoedwinkel in het dorp, wil ze niets liever dan leren fietsen. Alhoewel dat in Saoedi-Arabië verboden is voor meisjes, verzint Wadjda een plan om haar droom uit te laten komen. Wadjda is de eerste lange speelfilm van een vrouwelijke regisseur uit Saoedi-Arabië en vertelt het verhaal van een meisje dat wil breken met de conservatieve tradities van haar land.

Regie: Haaifa Al-Mansour, speelduur: 98 min., land: Saoedi-Arabië, jaar: 2012, genre: drama

Lore

lore

 

Lore, gebaseerd op een novelle van Rachel Seiffert, speelt zich af in Duitsland, kort na de zelfmoord van Hitler en de capitulatie in mei 1945. De wereld zoals Lore (Saskia Rosendahl) die kende, stort volledig in. Haar vader, een hooggeplaatste SS’er, wordt gearresteerd en ook haar moeder verdwijnt. Als oudste moet ze haar zusje en drie broertjes vanuit Beieren naar Hamburg brengen. Een reis van honderden kilometers, dwars door het Zwarte Woud.

Regie: Cate Shortland, speelduur: 109 min., land: Australië, jaar: 2012, genre: drama

Despues de Lucia

Les chevaux de Dieu

 

Zes maanden nadat zijn vrouw bij een auto-ongeluk omgekomen is, beginnen Roberto en zijn dochter Alejandra een nieuw leven in Mexico City. Alejandra lijkt al snel haar draai gevonden te hebben, haar vrienden blijken echter over een duistere kant te beschikken. Uiteindelijk wordt ze het middelpunt van pesterijen. Hierover durft ze niet met haar vader te praten. Ze kan niets anders doen dan de pesterijen accepteren en haar schaamte dwingt haar tot zwijgen, maar dat eist zijn tol.

Regie: Michel Franco, speelduur: 93 min., land: Mexico / Frankrijk, jaar: 2012, genre: drama

Programmering
Juli 2013
(onder voorbehoud)

Week 27, 1 t/m 4 juli
Ma: The Grand Master
Di: Kid
Woe: Broken
Do: Song for Marion

Week 28, 8 t/m 11 juli
Ma: Les chevaux de Dieu
Di: The Grand Master
Woe: Kid
Do: Broken

Meer in deze categorie: « Filmschema Cinema+