Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Cultuur & zo Parbode Sneak Peek - Cultuur&Zo: Online komiek Welles naar grote doek
woensdag, 12 oktober 2016 10:50

Parbode Sneak Peek - Cultuur&Zo: Online komiek Welles naar grote doek

Geschreven door Christio Wijnhard

De 28-jarige Ruben Welles, simpelweg bekend als Welles, is met zijn humoristische filmpjes een enorme hit op sociale media. Hij heeft ruim dertigduizend volgers en zijn filmpjes scoren wekelijks meer dan een miljoen views. Maar hij wil meer, en richt zijn pijlen nu op het realiseren van een film: Welles De Film.

Ongeveer twee jaar geleden gooit Ruben Welles zijn eerste filmpje online. Het is het resultaat van een uit de hand gelopen grap. “Ik heb een leuke groep vrienden die altijd in is voor een fatu. Dus ze zeiden dat als ik in de rij bij McDonald’s zou gaan staan en me daar zou verkleden, ik SRD 1000 zou verdienen. Ik moest dan wel hakjes aan en een pruik op.” Het resultaat is zo grappig, dat hij het filmpje deelt op zijn Facebookpagina. De reacties zijn zo overweldigend dat Welles besluit verder te gaan. Sterker nog: hij beseft dat hij dit, mensen laten lachen, voor de rest van zijn leven wil doen. 
Er volgen dus meer filmpjes die online succes boeken. Een daarvan is ‘Wil je met mijn twee ballen spelen?’. In dat filmpje gaat Welles de straat op en complimenteert mannen met hun uiterlijk, hun machogevoelens uitdagend. Hij vervolgt dan met de vraag of ze met zijn twee ballen willen spelen. Wanneer ze boos dreigen te worden, haalt Welles twee tennisballen uit zijn broekzak, met hilarische reacties tot gevolg.

Verder lezen? Het hele artikel is te lezen in het oktobernummer van Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.