Back U bevindt zich hier: Home Cultuur Cultuur agenda Cultuuragenda maart 2008
zondag, 02 maart 2008 22:00

Cultuuragenda maart 2008

Geschreven door

parbodemariaboodschap.jpgDe 4th Intercultural Dance Presentation wordt op vrijdag 29 februari, zaterdag 1 en zondag 2 maart in Theater Thalia gehouden. Tijdens het evenement, georganiseerd door Thalia en het Directoraat Cultuur, treedt L’Acadco uit Jamaica op. Toegangskaarten (25 srd) zijn te verkrijgen bij Sun Ice, Bed, Bath & More, Balletschool Marlene en bij Thalia. Op vrijdag en zaterdag is de aanvangstijd 20.00 uur, op zondag 18.00 uur.


Bayside aan de Anton Dragtenweg staat zaterdagavond 1 maart in het teken van Don Julio Goes Latin Again. Met Emotions Live, Latin Dancers en andere entertainers. Aanvang 20.00 uur.

Op dinsdag 4 maart wordt bij Readytex Art Gallery aan de Maagdenstraat om 19.00 uur de expositie ‘Mixed Media Art and Installations’ van Kurt Nahar officieel geopend. Tot en met 25 maart zijn ruim vijftig werken van de kunstenaar te zien. (zie interview elders in dit nummer)

In Theater Unique wordt op woensdag 5 maart de Alternative Midweek Movie ‘Ali Zaoua, Prince de la Rue’ vertoond. Het vertelt het trieste verhaal van vier straatkinderen, die uit het bendeleven zijn gestapt en de draad weer proberen op te pakken. De film is Arabisch gesproken, maar Nederlands ondertiteld. Aanvang 20.00 uur. Een toegangskaartje kost 10 srd.

Internationale Vrouwendag wordt op zaterdag 8 maart gevierd. Ook in Suriname zijn op die dag uiteenlopende manifestaties van verschillende vrouwenorganisaties.

De Mellow Midweek Movie die op woensdag 12 maart te zien is in Theater Unique, is getiteld ‘The five people you meet in heaven’. Oorlogsveteraan Eddy sterft op zijn 83e verjaardag terwijl hij een jong meisje probeert te redden. In het hiernamaals heeft hij een ontmoeting met vijf mensen, die allemaal verbonden zijn geweest met zijn bestaan. De film is Engels gesproken met eveneens Engelse ondertiteling. Aanvang 20.00 uur. Toegangsprijs: 10 srd.

Y tu mama también’ is de titel van de Spaanstalige film die in het kader van de maandelijkse Latin Midweek Movie op woensdag 19 maart om 20.00 uur in Theater Unique wordt getoond. Twee tieners gaan met een oudere vrouw op weg naar een fictieve bestemming. Onderweg leiden verleidingen, ruzies en het contrast tussen het rijke drietal en hun arme omgeving, tot de nodige verwikkelingen. De film is Engels ondertiteld. Toegang 10 srd.

Vrijdag 21 maart is het Goede Vrijdag. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus op de heuvel Golgotha nabij Jeruzalem. In verschillende kerken zijn speciale diensten. Voor katholieken is het een verplichte vastendag.

Op zaterdag 22 maart is Holi Paghwa, in ons land een nationale vrije dag, dat oorspronkelijk een lentefeest is van de Hindoes uit India. Traditiegetrouw besproeien en bepoederen Hindoestanen elkaar met kleurstoffen, die de bloesems en bloemen die in de lente bloeien, symboliseren. In de Palmentuin en bij de fontein voor het hoofdkantoor van Telesur zijn doorgaans de nodige activiteiten. Een dag eerder zullen ook op veel scholen leerlingen en docenten elkaar uitbundig kleuren.

Zondag 23 en maandag 24 maart staan in het teken van het Paasfeest, waarbij christenen herdenken dat Jezus volgens hen lichamelijk uit de doden is opgestaan. Voor veel mensen is het vooral het feest van de eieren. Verschillende organisaties geven kinderen de gelegenheid om paaseieren te zoeken of om deze zelf te beschilderen.
Op dinsdag 25 maart gedenken katholieken de Maria Boodschap, ook wel het Hoogfeest genoemd. De kerk viert, negen maanden vóór het Kerstfeest, de verwekking van Jezus Christus. Deze gebeurtenis valt samen met de verschijning van de Aartsengel Gabriël aan de Maagd Maria, waarbij hij de Menswording van God aankondigt.

Liefhebbers van de Franse cinema kunnen woensdag 26 maart hun hart ophalen bij de vertoning van ‘Le Samouraï’ tijdens de French Midweek Movie in Theater Unique. Alain Delon speelt daarin een eenzame huurmoordenaar die zelf het doelwit wordt van moordenaars. De film is Engels ondertiteld. Toegangsprijs: 10 srd

Meer in deze categorie: Cultuuragenda april 2008 »