Back U bevindt zich hier: Home Opinie Parbode Magazine Sneak Peek: Tikkende tijdbommen
vrijdag, 02 september 2016

Parbode Magazine Sneak Peek: Tikkende tijdbommen

Geschreven door  Redactie Parbode

Een kruistocht tegen corruptie. Een nieuwe, herboren economie. Een vrije en democratische rechtsstaat. Het lijstje met beloften die president Desi Bouterse nooit kon waarmaken, is ellenlang. Wat hij wél voor elkaar kreeg? Zeven tikkende tijdbommen!

Ten eerste de Rechtsstatelijke tijdbom:

Amnestie voor de Decembermoorden. De Terugroepwet weigeren toe te passen. De Krijgsraad muilkorven door een grondwettelijk trucje (artikel 148) tevoorschijn te halen. Sinds het aantreden van president Bouterse in 2010 is Vrouwe Justitia al meerdere malen brutaal aangerand. Hoewel onze grondwet dat uitdrukkelijk verbiedt, draait deze regering er de hand niet voor om hoogstpersoonlijk in te grijpen in lopende rechtszaken zodra een rechterlijke uitspraak dreigt in haar nadeel te zullen zijn.

Dat ons land daardoor internationaal onherstelbare schade lijdt, en we door zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten van Amerika al meermaals op de vingers werden getikt, blijkt voor onze leiders niet van belang. Als hun persoonlijke belangen maar worden gediend.

En alsof dat nog niet voldoende is, hebben we ook nog altijd parlementsleden én ministers die er niet voor schromen persoonlijke aanvallen op onze rechters uit te voeren. Zelfs onze naaste buren beginnen zich grote vragen te stellen. ‘Gezien het duistere verleden van Desi Bouterse zijn we niet eens zo verbaasd over de pogingen zijn eigen moordproces te stoppen’, zo concludeerde de hoofdredactie van een Jamaicaanse krant onlangs. ‘We vragen ons af hoe onze leiders eigenlijk nog kunnen slapen na zakendoen met die man.’

In de septembereditie meer van deze en nog zes andere tijdbommen van Bouterse. Binnenkort in de winkel!