Back U bevindt zich hier: Home Home Parbode info Lust en leven

Lust en leven

zondag, 01 september 2013 00:00

Hennah Draaibaar

Geschreven door
Naam: Hennah DraaibaarLeeftijd: 53Beroep: journalist Hennah Draaibaar is mede-oprichtster en directeur van stichting The Back Lot en hoofdredacteur van het 10 Minuten Jeugdjournaal. Jarenlang was ze voor de NOS correspondent in Suriname. Op de Surinaamse televisie was ze te zien als presentator van het discussieprogramma Krutu. Ze is getrouwd en moeder van een volwassen zoon. Zit je lekker in je vel? “Absoluut! Nee, ik zou het eerlijk zeggen als het niet zo was. Maar alles is gewoon in harmonie. Daarmee bedoel ik niet dat het aldoor rozengeur en maneschijn is hoor, dat zou ook vervelend zijn. Die afwisseling is juist nodig om de goede dingen beter te waarderen. Zo word je soms gedwongen om de manier waarop je in het leven staat, bij te stellen. Juist daarom zit ik lekker in mijn vel. Je leert genieten van de kleinste dingen.” Waar ben je mee bezig? “Met van alles tegelijk. Het Jeugdjournaal, evenementen organiseren, communicatie en marketingprojecten voor bedrijven, branding… Het is altijd heel erg hectisch. Daarom ben ik soms blij als ik even voor een klus naar het buitenland moet,…Comments ()
maandag, 01 juli 2013 00:00

Rashied Doekhie

Geschreven door
Naam: Rashied DoekhieLeeftijd: 59Beroep: Parlementariër NDP Rashied Doekhie is Assembleelid voor de Nationale Democratische Partij (NDP). Voorheen was hij districtscommissaris van Nickerie. In 2000 werd hij door NDP-voorzitter Desi Bouterse naar voren geschoven als presidentskandidaat, maar was kansloos tegen NPS-kandidaat Ronald Venetiaan. In 2007 haalde hij het wereldnieuws nadat Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo hem waren aangevlogen in De Nationale Assemblee. Zit je lekker in je vel? “Ik zit altijd lekker in mijn vel. Ik voel me zo lekker dat als ik terug zou komen op aarde, ik precies hetzelfde zou willen zijn. Ik ben trots op wat ik heb kunnen bereiken als mens, maar meer als man. Ik heb een prachtige vrouw en drie mooie dochters. Door mijn werk kan ik niet alleen hen, maar ook andere mensen helpen.” Waar ben je mee bezig? “Als Nickeriaan en politiek figuur ben ik bezig zoveel mogelijk verschillende projecten in Nickerie te realiseren. Het volk heeft vertrouwen in me, dus ik wil dat ook waarmaken.” Wat wil je absoluut nog doen? “Het realiseren van de Landbouw Hogeschool van Nickerie.” Wie bewonder je?…Comments ()
donderdag, 01 augustus 2013 00:00

Norma Santé

Geschreven door
  Naam: Norma SantéLeeftijd: 32Beroep: Zangeres van Naks KasekoLoco/kokkin Norma Santé is zangeres en danseres van Naks Kaseko Loco. Daarnaast is zij kokkin voor de naschoolse opvang. Ze is een alleenstaande moeder van twee meisjes, van zestien jaar en drie jaar. Norma komt zelf uit een gezin met zes kinderen, van wie zij de oudste is. Zit je lekker in je vel? “Ja, ik zit lekker in mijn vel, omdat ik elke dag weer zie hoe Surinamers en ook buitenlanders van mijn gezang genieten. Dat doet mij goed. Ik weet niet hoe dat bij andere zangers is, maar altijd wanneer ik met een lied moet komen, maak ik me druk over hoe het bij de samenleving, mijn fans, zal overkomen. Het feit dat ze nog steeds van mijn liederen genieten, dat het zelfs hitsongs worden, laat mij me echt goed voelen.” Waar ben je mee bezig? “Ik ben nu bezig met koken voor de naschoolse opvang. Daarnaast heb ik een nieuw lied uitgebracht, genaamd ‘Monibaté’. Dit lied gaat over hard werken en het loon dat je als resultaat krijgt. Dus…Comments ()
woensdag, 01 mei 2013 00:00

Varsha Ramratan

Geschreven door
Naam: Varsha RamratanLeeftijd: 24Beroep: Miss India Suriname 2011 Varsha Ramratan is behalve student ook Miss India Suriname 2011. Ze behaalde de top-5 tijdens de Miss India World Wide 2012-verkiezing, die gehouden werd in Suriname. Ze zet zich in voor verschillende sociale doelen; zo ondersteunde ze de inzamelings- en solidariteitsactie voor Huize Betheljada. Ze hoopt op korte termijn af te studeren. Zit je lekker in je vel?“Ja hoor, vooral omdat ik druk bezig ben met projecten die ik interessant en uniek vind op het gebied van het milieu, dieren en kinderen. Als miss moet je de Surinaamse samenleving, en in het bijzonder de jongeren, motiveren. Ik ben nu betrokken bij goede doelen waarvan ik kan zeggen dat ze mijn leven totaal hebben veranderd.” Waar ben je mee bezig? “Vorig jaar heb ik mijn thesis over het Internationaal Strafhof afgerond en ingeleverd. Ik wacht nu op de reactie van mijn begeleider om het geheel af te ronden. Dan krijg ik een datum waarop ik kan afstuderen. Ik koos voor een uitdagend onderwerp, namelijk het belang van het Internationaal Strafhof, omdat het een…Comments ()
donderdag, 31 januari 2013 23:00

Lust & Leven

Geschreven door
Naam: Carolien Marlet Leeftijd: 51 Beroep: Psychomotorisch therapeut bij Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) Al zes maal was ze de snelste vrouw bij de Srefidensi Marathon. Wat begon als een grapje - even meedoen met een hardloopwedstrijd - liep uit op een lijst vol overwinningen. Zolang ze haar Nederlandse paspoort aanhoudt, zal ze echter nooit als ‘eerste Surinaamse Vrouw’ finishen. Ondertussen woont en werkt ze al sinds 2005 in Paramaribo, met haar man en zoon. “Je blijft altijd een Nederlander.”Comments ()
zondag, 30 december 2012 23:00

Lust & Leven

Geschreven door
Naam: Soekidjan Irodikromo Leeftijd: 67 Beroep: Beeldend kunstenaar Als kind had hij al door dat rekenen en taal niet zijn sterke kanten waren. Tekenen was zijn passie en heeft hem gemaakt tot een van de meest gewaardeerde kunstenaars van Suriname. Hij kreeg de grani om het monument ter herdenking van honderd jaar Javaanse immigratie te ontwerpen. Zijn levensmotto in het Javaans luidt: ‘Gotongrojong’; elkaar helpen om samen op te bouwen. Met deze visie uit hij zijn liefde voor land en medemens.Comments ()
zaterdag, 30 juni 2012 23:00

Lust & Leven

Geschreven door
Naam Xergio Caffe Leeftijd 22 Beroep grafisch vormgever en rapper Xergio Caffe, bekend onder zijn artiestennaam Donavey, is een van de meest populaire rappers in Suriname. In november bracht hij zijn eerste mixtape ‘Onderweg’ uit en op het moment werkt hij aan een nieuw album. Caffe groeide op in Zorg en Hoop, waar hij begon te rappen op zijn dertiende. Comments ()
vrijdag, 30 november 2012 21:00

Lust&Leven

Geschreven door
Naam: Louise (Loes) Bemmel Leeftijd: 55 jaar Beroep: kinderarts en coördinator van de activiteiten van de Brahma Kumaris Spirituele Organisatie Ruim achttien jaar geleden kwam kinderarts Loes Bemmel tijdens haar zoektocht naar antwoorden op verschillende levensvragen, in contact met de Brahma Kumaris Spirituele Organisatie. Ze heeft de kennis over het individu als unieke ziel en haar rol in de wereld goed tot zich genomen en draagt deze nu over aan anderen via lezingen, workshops en cursussen.Comments ()
woensdag, 31 oktober 2012 21:00

Lust & Leven

Geschreven door
  Naam: Harto Soemodihardjo Leeftijd: ‘Tussen de 18 en 200’ Beroep: Componist/producer We kennen hem als de muzikale man van de Raymann-show, en als de grondlegger van Surinaamse klassiekers zoals Mi Mooi Switi Kondre van Manoushka Breeveld en Temeku van Brian B. Hij is de vader van Kenzo (30) en Terry (22). Onlangs is hij door de burgermeester van Amsterdam benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn bijdrage aan de verrijking van theatermuziek in Nederland. Comments ()
zaterdag, 30 juni 2012 23:00

Lust & Leven: Xergio Caffe

Geschreven door
Naam Xergio Caffe Leeftijd 22 Beroep grafisch vormgever en rapper Xergio Caffe, bekend onder zijn artiestennaam Donavey, is een van de meest populaire rappers in Suriname. In november bracht hij zijn eerste mixtape ‘Onderweg’ uit en op het moment werkt hij aan een nieuw album. Caffe groeide op in Zorg en Hoop, waar hij begon te rappen op zijn dertiende. Comments ()
donderdag, 31 mei 2012 23:00

Lust & Leven: Karin Refos

Geschreven door
Naam: Karin Refos Leeftijd: 54 Beroep: managing director STAS International Karin Refos is de managing director van een bureau voor strategische communicatie en branding. Haar bedrijf positioneert merken en mensen, maar ook bijvoorbeeld het gender- en het kinderrechtenbeleid. Samen met profbokser, actrice en motivational speaker Lucia Rijker zette ze een grote bewustwordingscampagne op over borstkanker, doodsoorzaak nummer één onder vrouwen in Suriname. Zelf werd ze twee jaar geleden geconfronteerd met deze ziekte.   Comments ()