Back U bevindt zich hier: Home Home Parbode info Lust en leven Lust & Leven, Marciano Zalman
dinsdag, 01 juni 2010

Lust & Leven, Marciano Zalman

Geschreven door  Kevin Headley

lust-leven1.jpgNaam: Marciano Zalman
Leeftijd: 47
Beroep: Sportjournalist en presentator

Wie sport zegt, zegt Marciano Zalman. Hij gaf zeventien jaar lang lichamelijke opvoeding op middelbare scholen en is ongetwijfeld de meest ervaren sportverslaggever van Surina-me. Zalman is vijf dagen per week te zien als presentator op ATV.

Zit je lekker in je vel?
“Ik zit heel lekker in mijn vel. Ik heb niks te klagen.”

lust-leven2.jpgWaar ben je mee bezig?
“Op het moment dat ik deze vragen beantwoord, ben ik bezig zelf mijn huis te schilderen. Mijn vrouw heeft binnenkort haar bigi yari en het huis moet er goed uitzien. Ik wil het heel netjes doen, waardoor er flink wat tijd in gaat zitten. Maar ik weet zeker dat het resultaat prachtig zal zijn.”

Wat wil je absoluut nog doen?
“Ik zou heel graag een beslissende zevende game van de NBA-finale willen meemaken. Dat lijkt me een geweldige ervaring.”

Wie bewonder je?
“Er zijn een paar mensen die ik bewonder. Mijn vrouw, mijn jongste zus en mijn overleden moeder zijn de mensen in mijn directe omgeving, die ik om verschillende redenen heel erg bewonder. En in het buitenland ongetwijfeld basketballer Michael Jordan.”

lust-leven3.jpgGa je voor geluk of ga je voor geld?
“Het meest ideale zou zijn om voldoende van beide te hebben, maar als ik een keus móet maken, dan ga ik voor geluk. Het lijkt me zeer onaangenaam om miljonair te zijn en ongelukkig te zijn. En als je gelukkig bent, neem ik aan dat je geen financiële problemen hebt. Hahaha!”

Liefde of succes?
“In dit geval ga ik voor succes. Als je succesvol bent, ligt het aan jezelf om iets goeds van de liefde te maken. Maar als je absoluut geen succes hebt, zal het voor een vrouw niet aantrekkelijk zijn, om jou haar liefde te geven.”

Bang voor de dood?
“Nee, daar ben ik absoluut niet bang voor. Eén ding is zeker in dit leven en dat is dat je moet sterven. En als ik om me heen kijk en zaken goed relativeer, weet ik dat je er op dit moment kan zijn en over enkele ogenblikken niet meer. Dat hebben we niet in de hand en ik realiseer me dat het mij ook elk moment kan overkomen. Ik hou me er niet mee bezig, maar ik heb er wel over nagedacht. Maar begrijp me goed hoor, ik geniet van het leven en wil echt nog niet gaan.”

lust-leven4.jpgGa je op je sterfbed spijt hebben dat je iets niet hebt gedaan?
“Ik weet niet of ik op mijn sterfbed spijt ga hebben van iets dat ik niet gedaan heb. Ik geloof namelijk in het lot en ik ga ervan uit dat wanneer je geboren wordt, je leven al ergens is uitgestippeld. Natuurlijk bepaal jij het verloop van je leven zelf, maar in grote lijnen heeft een ieder volgens mij een voorbestemming. En daarnaast: it is no use crying over spilt milk. Ik probeer in elk geval geen spijt te hebben van dingen die ik gedaan of niet gedaan heb.”

Geloof je in leven na de dood?
“Absoluut niet.”

Hoe zou je herinnerd willen worden?
“Als iemand die ondanks zijn vele fouten, geprobeerd heeft het beste te maken van alles waarmee hij begon.”