Back U bevindt zich hier: Home Home Parbode info Lust en leven Lust & Leven, Maharoef Amatsetam
maandag, 30 april 2012

Lust & Leven, Maharoef Amatsetam

Geschreven door  Sabitrie Gangapersad

lust-leven1.jpgNaam: Maharoef Amatsetam     
(Artiestennaam: Maroef Amatstam)
Leeftijd: 40 jaar
Beroep: zanger

Maroef Amatstam leidt al zeven jaar de muziekformatie The Future Club en doet in augustus voor de derde keer mee aan Suripop. Hij is ruim een jaar in dienst van de Communicatie Unit van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In zijn vrije tijd kookt en voetbalt hij graag, en vindt hij ook nog tijd om de jongens van Robinhood te trainen.

lust-leven2.jpgZit je lekker in je vel?
“Ja. Niet iedere dag is hetzelfde en ik vind het leuk wat ik doe. Als musicus ga ik altijd laat naar bed en als ambtenaar moet ik heel vroeg uit de veren. Ik probeer nu een balans daartussen te vinden.”

Waar ben je mee bezig?
“Als assistent-trainer ben ik druk bezig met de U-15-groep van Robinhood. Daar zitten jongens met veel potentie bij en ik houd me graag intensief met ze bezig. Als zanger concentreer ik me op Suripop in augustus. Ik zing het liedje ‘Sori Mi’ van Harold Gessel. Het is de derde keer dat ik een nummer van deze componist tijdens Suripop zal presenteren. Het lied moet worden ingezongen en we zijn nu daarmee bezig.
Daarnaast brengt mijn band The Future Club in september een nieuwe cd uit, dus ben ik druk bezig met de voorbereidingen daarvan. Ik weet nog niet hoe dat album zal heten.”

Wat wil je absoluut nog doen?
“De trainerscursus voor voetbal volgen. Dat is erg belangrijk, omdat je meer wordt geaccepteerd als je over de papieren beschikt. Op dit moment train ik het team zonder die opleiding.
Voor mijn zangcarrière wil ik graag musiceren met topmuzikanten en een wereldhit scoren. Ik was vorig jaar met Suripop in Nederland, waar ik muzikanten als Ernesto van Dal heb ontmoet. Dat was een onvergetelijke ervaring. In Suriname is Suripop het hoogste dat je kunt behalen en ik heb in principe mijn plafond bereikt. Dit betekent niet dat ik de Surinaamse muzikanten niet waardeer, maar ik wil gewoon verder en werken met mensen die echt goede teksten kunnen schrijven.”

Wie bewonder je?
“God en mijn moeder. Ik voel elke dag dat ik erg veel geluk heb. God heeft zoveel te doen, toch heeft Hij aandacht voor mij en creëert Hij mogelijkheden, zodat ik het beste van het leven kan maken. Ik ben daarom een tevreden mens.
En mijn moeder: die heeft haar elf kinderen grootgebracht en staat nog steeds altijd voor ons klaar.”

Ga je voor geluk of voor geld?
“Geluk. Als je geluk hebt, dan komt geld automatisch. In de meeste gevallen zien we dat geld geen geluk brengt.”

Liefde of succes?
“Beide. Succes moet je sowieso hebben in het leven. Liefde is voor mij iets vanzelfsprekends: als mens moet je iedereen liefhebben.”

Bang voor de dood?
“Ik heb er nooit echt over nagedacht. Maar nu je me vraagt: ik weet dat elk mens eens zal sterven. Ik ben niet bang, omdat ik niet weet hoe en wanneer ik doodga.”

Ga je op je sterfbed spijt hebben?
“Ik ben nog jong en weet niet wat de toekomst zal brengen. Maar op dit moment heb ik nergens spijt van.”

Geloof je in leven na de dood?
“Ik heb vroeger gedacht dat er geen leven was na de dood, maar nu sluit ik het niet uit. Ik voel me hierin gesterkt door de vele programma’s die ik de laatste tijd zie over paranormale verschijnselen en past life.”

Hoe zou je herinnerd willen worden?
“Als een goede zanger en een vrolijk mens. Men denkt vaak dat ik arrogant en hoogmoedig ben, maar dat is niet zo. Ik ben erg bescheiden en zal niet zomaar naar iemand toestappen die ik niet ken.”