Back U bevindt zich hier: Home Home Parbode info Lust en leven Varsha Ramratan
woensdag, 01 mei 2013 00:00

Varsha Ramratan

Geschreven door

Varsha Ramratan

Naam: Varsha Ramratan
Leeftijd: 24
Beroep: Miss India Suriname 2011

Varsha Ramratan is behalve student ook Miss India Suriname 2011. Ze behaalde de top-5 tijdens de Miss India World Wide 2012-verkiezing, die gehouden werd in Suriname. Ze zet zich in voor verschillende sociale doelen; zo ondersteunde ze de inzamelings- en solidariteitsactie voor Huize Betheljada. Ze hoopt op korte termijn af te studeren.

Zit je lekker in je vel?
“Ja hoor, vooral omdat ik druk bezig ben met projecten die ik interessant en uniek vind op het gebied van het milieu, dieren en kinderen. Als miss moet je de Surinaamse samenleving, en in het bijzonder de jongeren, motiveren. Ik ben nu betrokken bij goede doelen waarvan ik kan zeggen dat ze mijn leven totaal hebben veranderd.”

Varsha Ramratan 1Waar ben je mee bezig?
“Vorig jaar heb ik mijn thesis over het Internationaal Strafhof afgerond en ingeleverd. Ik wacht nu op de reactie van mijn begeleider om het geheel af te ronden. Dan krijg ik een datum waarop ik kan afstuderen. Ik koos voor een uitdagend onderwerp, namelijk het belang van het Internationaal Strafhof, omdat het een geweldig orgaan is dat als doel heeft de ergste inbreuken op de internationale rechtsorde te berechten. Ondertussen ben ik full time bezig met jongeren die werken aan hun eigen ontwikkeling en die van anderen op het gebied van sociaal werk, kunst en educatie. Zo besteed ik mijn tijd heel nuttig.”

Wat wil je absoluut nog doen?
“Na mijn bachelorstudie wil ik doorgaan met mijn masteropleiding en wil ik mijn sociale projecten voortzetten, als ik daar tenminste tijd voor heb. Studeren is ook een zware job! Ik kijk er vooral naar uit om dit jaar mijn werk als ambassadeur voor de zeeschildpadden voort te zetten en weer samen met het WWF en andere milieuorganisaties te participeren in het Kinderboekenfestival om kinderen te leren hoe belangrijk de zeeschildpadden zijn voor Suriname. Ik wil jongeren verder blijven motiveren om deel te nemen aan activiteiten die hun kennis vergroten. Het is dus een superdruk jaar.”

Wie bewonder je?
“Mijn zusje Svasti, omdat zij net als mijn moeder een steunpilaar is geweest tijdens belangrijke momenten in mijn leven, zoals de Miss India Suriname-verkiezing. Zij is de persoon die mij inspireert en motiveert om verder te gaan met projecten die meerwaarde geven aan mijn leven. Dankzij die projecten kan ik de persoon zijn die ik wil zijn voor Suriname: met een sterke persoonlijkheid, uitstraling en de kracht en wilskracht om iedere taak in het leven te voltooien.”

Ga je voor geluk of voor geld?
“Geluk is voor mij heel belangrijk. Je hebt geluk en kennis nodig om te slagen in je zakenrelaties. Na mijn bekroning heeft het geluk mij bijgestaan en heb ik de mogelijkheid gehad om naar India te gaan, verscheidene plechtigheden bij te wonen met ambassadeurs en diplomaten uit de hele wereld. Ik heb hiervan gebruik gemaakt om met hen van gedachten te wisselen over mijn land. Ik heb twee machtige modeshows mogen bijwonen: Swarovski Evening en Jewels Emporium van The Gem & Jewellery Export Promotion Council India. Geluk heeft gezorgd voor een adembenemende ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik geloof daarom dus wel echt in geluk en dat daaruit de andere zaken die je in het leven wil bereiken, voortkomen.”

Liefde of succes?
“Dat is best moeilijk. Ik denk dat ze aan elkaar gekoppeld zijn, vandaar dat ik beiden even belangrijk vind. Als je succesvol wil zijn in het leven, heb je de liefde van bijzondere individuen nodig. In haast elke sector is samenwerking belangrijk en zullen de projecten die je wilt realiseren zeker slagen als je met liefdevolle personen werkt.”

Bang voor de dood?
“Ik ben niet bang voor de dood. Ik geloof dat er voor elk individu een levenspad is uitgestippeld dat wij als mensen moeten bewandelen tot het einde. Elk individu dat de wereld binnenkomt, zal de wereld ook moeten verlaten. That’s the rule of life. Voor mij valt er op dit punt dus niet veel te discussiëren.”

Ga je op je sterfbed spijt hebben?
“Nee, ik weet dat ik mijn tijd zeer nuttig besteed. Ik geloof dat je trots en dankbaar moet zijn op elk moment van het leven. Ik zeg dus vaak aan jongeren: maak je leven zinvol en waardevol, zodat je die momenten met trots kunt dragen en aan het eind geen spijt zult hebben. Al hetgeen je dan voor de mensheid hebt gedaan, zal geschiedenis zijn. Jij als individu zal er niet meer zijn, maar je weldaden en gedachtegang zullen door miljoenen opvolgers herleefd worden.”

Geloof je in leven na de dood?
“Ja. De weldaden die je verricht hebt op het gebied van de mensheid, natuur en dieren, bepalen volgens mij jouw leven na de dood. Het is dus daarom belangrijk dat je nagaat hoe je je leven wil leiden. Doing good deeds for humanity staat dus op mijn to do-list.”

Hoe zou je herinnerd willen worden?
“Als een voorbeeldfiguur voor de Surinaamse samenleving.”

Meer in deze categorie: « Lust & Leven Norma Santé »