Back U bevindt zich hier: Home Home Parbode info Lust en leven Rashied Doekhie
maandag, 01 juli 2013 00:00

Rashied Doekhie

Geschreven door

Rashied Doekhie

Naam: Rashied Doekhie
Leeftijd: 59
Beroep: Parlementariër NDP

Rashied Doekhie is Assembleelid voor de Nationale Democratische Partij (NDP). Voorheen was hij districtscommissaris van Nickerie. In 2000 werd hij door NDP-voorzitter Desi Bouterse naar voren geschoven als presidentskandidaat, maar was kansloos tegen NPS-kandidaat Ronald Venetiaan. In 2007 haalde hij het wereldnieuws nadat Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo hem waren aangevlogen in De Nationale Assemblee.

Zit je lekker in je vel?
“Ik zit altijd lekker in mijn vel. Ik voel me zo lekker dat als ik terug zou komen op aarde, ik precies hetzelfde zou willen zijn. Ik ben trots op wat ik heb kunnen bereiken als mens, maar meer als man. Ik heb een prachtige vrouw en drie mooie dochters. Door mijn werk kan ik niet alleen hen, maar ook andere mensen helpen.”

Waar ben je mee bezig?
Rashied Doekhie 1“Als Nickeriaan en politiek figuur ben ik bezig zoveel mogelijk verschillende projecten in Nickerie te realiseren. Het volk heeft vertrouwen in me, dus ik wil dat ook waarmaken.”

Wat wil je absoluut nog doen?
“Het realiseren van de Landbouw Hogeschool van Nickerie.”

Wie bewonder je?
“Onze president. Hij heeft zoveel gedaan voor Suriname. Weet je dat hij gedecoreerd is in Nederland voor zijn uitzonderlijke prestaties op sportgebied en dat hij recordhouder is in vijftien kilometer snelloop? Het is een man met het hart op de juiste plek en hij werkt hard. Hij is niet moe te krijgen. Wanneer hij mij belt om het een of ander in orde te maken, dan zeg ik hem vaak ‘Yu ne werie. Ik zou het je niet na kunnen doen’. Oom Desi is niet na te doen.”

Ga je voor geluk of geld?
“Voor beide, want geld maakt niet gelukkig, maar het probleem is vaak geld.”

Liefde of succes?
“Ik ga voor succes, dan komt liefde vanzelf. Zou je naar me kijken als ik een schoft was en de hele dag zat te nietsen en te drinken? Ik denk het niet. Zou je naar me kijken als ik een nette, intelligente jongeman was met een goede baan en toekomstmogelijkheden? Dus ik ga voor succes.”

Bang voor de dood?
“Nee.”

Ga je op je sterfbed spijt hebben?
“Sterfbed…? Ik sterf niet. Ik heb zoveel meegemaakt. If Gado bin wan miki mi bin dede, was het allang gebeurd. Ik zeg daarom dus dat ik niet sterf, mijn opmerking heeft een diepere betekenis. Maar als het mocht gebeuren, zal ik nergens spijt van hebben.”

Geloof je in leven na de dood?
“Nee, het is niet bewezen. Mijn moeder is al 57 jaar dood. Als er leven na de dood was dan duurt het wel erg lang voordat zij terugkomt. Da hemel pasi fara echt.”

Hoe zou je herinnerd willen worden?
“Dat het volk van Nickerie zal zeggen: ‘If a man ben de...’"

Meer in deze categorie: « Norma Santé Hennah Draaibaar »