Back U bevindt zich hier: Home Home Parbode info Njang switi Soep van poe
dinsdag, 21 juli 2009

Soep van poe

Geschreven door 

Zo kort als de naam is, zo lang is de nogal merkwaardige groentensoort poe. Door Hindostanen wordt het ook wel lauki genoemd. Poe heeft iets weg van een groene knuppel, een soort uit de kluiten gewassen komkommer, en de meest pittige exemplaren wegen al snel een paar kilo. De vrucht
groeit aan een klimplant, het vruchtvlees wordt veelal gestoofd alvorens te worden gegeten. Maar daarnaast kun je er ook een overheerlijke soep van maken, bijvoorbeeld met kip en kokosmelk.

Benodigdheden
(voor 4-5 personen)
1 grote poe
1 pond kip
1 blik kokosmelk
1 theelepel zwarte peper
2 eetlepels masala
3 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
halve ui
2 takjes soepgroenten (peterselie)
2 bouillonblokjes
zout naar smaak
lemmetje of azijn
3 kopjes water

Bereidingswijze
De poe schillen, wassen en in blokjes snijden. De kip in kleine stukken snijden en wassen met lemmetje of azijn. Knoflook, ui en soepgroenten eveneens fijn snijden.
Doe in een grote pan 3 eetlepels olie en verhit dit. De bouillonblokjes, knoflook en ui toevoegen en bruin bakken. Vervolgens de masala, kip, soepgroenten en zwarte peper in de pan doen en het mengsel even roeren. Kokosmelk en water erbij schenken en eventueel wat zout naar smaak. Zodra het geheel kookt de blokjes poe in de soep doen en gedurende circa een half uur op een laag vuur gaar laten koken.
De soep is nu klaar en kan met rijst of brood worden geserveerd.