Back U bevindt zich hier: Home Interview Marja Themen-Sliggers - Ik wil dat kinderen plezier krijgen in lezen
donderdag, 15 januari 2015

Marja Themen-Sliggers - Ik wil dat kinderen plezier krijgen in lezen

Geschreven door  Marion Poll

Marja Themen-Sliggers woont nu ruim dertig jaar in Suriname. Met haar Surinaamse echtgenoot pakte ze vlak na de onafhankelijkheid haar boeltje om voorgoed naar Suriname te verkassen. Themen kwam terecht bij het ministerie van Sociale Zaken, waar ze achttien jaar met veel plezier heeft gewerkt. Sinds 2010 houdt ze zich voornamelijk bezig met het schrijven van kinderboeken. “Lezen is een verrijking. Hoe eerder kinderen het onder de knie hebben, hoe meer ze er later profijt van hebben.”

Themen is van huis uit sociaal agoog. Ze begon haar loopbaan bij het ministerie van Sociale Zaken, bij de dienst Kinderbescherming. “Rapporteren was in mijn functie van groot belang”, vertelt Themen. “De meeste mensen voelden hier niet veel voor, maar ik schreef altijd graag rapporten en beleidsstukken voor mijn werk. Het was belangrijk om te weten wat nu eigenlijk het verhaal was achter de zaken die ik behandelde. En daarvoor moest je nu eenmaal veel opschrijven. Dat heb ik altijd leuk gevonden.”

Themen werd al snel gevraagd om de dienst Gehandicaptenzorg te gaan leiden. “In die tijd gebeurde er niet zo veel bij gehandicaptenzorg. Ik begon met het organiseren van een soos op vrijdagmiddag, waar de mensen van verschillende instellingen bij elkaar konden komen. Ook al was het niet altijd formeel goedgekeurd. Iedereen hielp met het vervoer en de organisatie van de soos. Mensen bij elkaar brengen en plezier laten maken; dat gaf me veel voldoening.”

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.