Back U bevindt zich hier: Home Interview Drie jonge vrouwen gaan hun eigen weg
zondag, 01 maart 2015

Drie jonge vrouwen gaan hun eigen weg

Geschreven door  Marion Poll

Alles begint bij een idee

Dat vrouwen ook in Suriname steeds meer aan de weg timmeren, is een feit. In de politiek proberen ze hun invloed aan te wenden, in het bedrijfsleven maken ze meer en meer de dienst uit. Zo ook Natasia Tjang-A-Sjin (36), Quirine Snijders (28) en Kimberley Tjon Poen Gie (27). Hun jonge bedrijf Het Idee TCE hoopt vooral de klantvriendelijkheid binnen bedrijven drastisch te kunnen verbeteren.

Het is precies twaalf uur als de drie dames van Het Idee TCE elkaar opzoeken in een bedrijfspand aan de Nickeriestraat. De kersverse ondernemers huren hier sinds kort een kantoor in een gezamenlijke ruimte. Het Idee TCE bestaat sinds 28 mei 2013. Vorig jaar juni kreeg het bedrijf zijn eerste grote opdracht, waarbij ze samen met het Nederlandse bedrijf InterExpo
de 19e Handelsmissie in Suriname organiseerden. Ze hebben nu de smaak te pakken.

De dames ontmoetten elkaar al enige jaren geleden. Quirine en Kimberley zaten bij elkaar op de mulo en Natasia en Kimberley kennen elkaar van hun werk in de hotellerie.
Op een gegeven moment werkten ze zelfs alle drie samen bij hetzelfde hotel. Vervolgens kwamen ze in 2012 op een punt dat ze alle drie werkloos raakten. In deze tijd begonnen de jonge ondernemers te brainstormen en werd Het Idee TCE geboren. TCE staat voor Training, Consultancy en Eventplanning.

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.