Back U bevindt zich hier: Home Interview Chantal Cadogan: 'Ik ben soms a pain in the ass'
woensdag, 20 mei 2015

Chantal Cadogan: 'Ik ben soms a pain in the ass'

Geschreven door  Ruth van der Kolk

Met haar jurk van vijfhonderd euro en glitter-bodylotion is Chantal Cadogan (35) de opvallende tvpresentatrice bij Switch, Suriname’s Got Talent en The Road to Vote. Hoewel ze niets anders wil dan haar kijkers amuseren, kan ze een enorme pain in the ass zijn op haar werk. Ze weet wat ze wil en alles moet goed zijn. Alleen vorig jaar ervoer ze even dat ze niet overal controle over heeft, en veranderde ze van glamourvrouw in een hoopje ellende.

“Ik was blij dat 2014 voorbij was, het kon namelijk niet slechter. Dit jaar wordt hoe dan ook veel beter”, begint Chantal, terwijl ze haar lipgloss bijwerkt in de
studio van ABC, de plek waar ze zich als een vis in het water voelt. “Fysiek, emotioneel en zakelijk gezien ging het slecht. Mensen hebben achter mijn rug om over mij gepraat en besloten. Ook bij Telesur ben ik op een zeer onprofessionele manier behandeld. We hadden een goede band, ik vertrouwde veel mensen. Totdat ze ineens heel negatief deden nadat ik zelfstandig een evenement organiseerde. Ze gunden me ineens niets meer en negeerden me. Inmiddels heb ik geen contact meer met hen.”
Ook moest de presentatrice vorig jaar een operatie ondergaan. Een ingreep die haar letterlijk stillegde. “Ik ga er niet inhoudelijk op in, maar ik kan zeggen dat ik het moeilijk vond om de controle uit handen te geven. Ik wil mij altijd duizend procent inzetten. Maar soms kan dat dus niet, omdat het lichaam bijvoorbeeld niet meewerkt of dat anderen zich niet inzetten.” Hoewel ze op dit moment weer redelijk gezond is, beseft ze dat ze geluk had qua gezondheid. Net zoals bij het zware auto-ongeluk van een aantal jaren geleden. “Ik had mijn auto total loss gereden, lag op de grond en moest met spoed naar het ziekenhuis.” Volgens Chantal hebben de engeltjes op haar schouder haar beschermd. “Het geeft weer hoe mijn leven verloopt. Ik moet vaak meer moeite doen om iets te bereiken, want alles gaat bij mij wat minder soepel. Er gebeurt steeds iets waardoor ik een tandje harder werk.”

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.