Back U bevindt zich hier: Home Interview Nisha Madaran: Ik ben met muziek opgegroeid
dinsdag, 22 december 2015

Nisha Madaran: Ik ben met muziek opgegroeid

Geschreven door  Vanessa Koster

De carrière van zangeres Nisha Madaran (27) is dit jaar in een stroomversnelling, zeg maar gerust een bruisende sula terechtgekomen. Ze scoorde de ene hit na de andere, maakte volgens velen Hindostaanse muziek ook aantrekkelijk voor nietHindostanen en won onlangs de People’s Choice Award tijdens de Summer Artist Award Show. Alle reden voor Parbode om haar op te zoeken. “Mijn fans zijn mijn nummer één.”

Nisha Madaran is voltijds zangeres en deeltijds rechtenstudent aan de Anton de Kom Universiteit Suriname. “Het valt niet mee om een zangcarrière en een studie te combineren. Mijn studie is zwaar en ik moet veel lezen, maar ik hoef gelukkig niet voltijds op school te zijn.” Leren gaat haar bovendien betrekkelijk eenvoudig af. In 2008 was zij de best geslaagde van het IMEAO,en landelijk was zij de vierde best geslaagde. Hiervoor heeft zij van de Rotary de Excellent Student Award in ontvangst mogen nemen. Ze hoopt dat in de toekomst nog vele awards zullen volgen. Met de recent ontvangen People’s Choice Award heeft ze in ieder geval een stap in de goede richting gezet. Hoewel ze een goede studie belangrijk vindt, ligt haar hart vooral bij het zingen. “Ik ben eigenlijk voltijds zangeres, want ik ben elke dag daarmee bezig. Ik kom uit een muzikale familie; ik ben ermee opgegroeid. Als klein meisje hield ik al van zingen, en thuis maakten we altijd muziek.”

Niet zo gek dus dat in 2004 een familiebandje werd opgericht, Nice and Easy genaamd. “We gingen gewoon op feestjes optreden. Daar is het eigenlijk ook begonnen: ik was aan het optreden op een feestje waar een grote showpromotor, zelf ook muzikant, mij ontdekte. Hij bood mij aan om tijdens een show te zingen. Daar viel ik bij meerdere mensen op en daardoor kreeg ik meerdere projecten. Maar daar bleef het vooralsnog bij.”

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.