Back U bevindt zich hier: Home Interview Surinamers laten je voelen dat je hier thuis bent
woensdag, 20 april 2016

Surinamers laten je voelen dat je hier thuis bent

Geschreven door  Anne HuIts

De Cubaanse zangeres Yoana Borroto werkt al ruim een jaar als docente op het conservatorium in Paramaribo. Wat vindt ze van Suriname en wat mist ze van Cuba? “Ik mis vooral de muziek; op Cuba is overal muziek. Maar ik zou daar het eten van Suriname missen!”

Hoe komt een zangeres en muziekdocent uit Cuba terecht in ons land? Dat komt zo. In 2011 doen 20 bands in Cuba op verzoek van onze toenmalige president, die ook nu nog onze president is, auditie. De bedoeling is, zoals meestal met een auditie, dat er uit die twintig bands een selectie tot stand komt. En de uiteindelijke bedoeling is dat een select gezelschap ons land rond de kerst en de jaarwisseling komt opvrolijken. Cadeautje van onze president voor de feestdagen, in een tijd dat er nog cadeautjes werden gegeven.

Een van de leden van dat Cubaanse gezelschap is Yoana Borroto. Yoana heeft al heel wat van de wereld gezien, heeft rondgetoerd in Europa, maar aan ons land is dit haar eerste bezoek. Achttien dagen is ze in ons land, ze treedt op en bezoekt enkele toeristische attracties, waaronder Kwamalasamutu. Yoana geniet en vertrekt als de achttien dagen voorbij zijn terug naar haar land.

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.