Back U bevindt zich hier: Home Interview Veranderde beleidsinzichten
dinsdag, 22 maart 2016

Veranderde beleidsinzichten

Geschreven door  Anne HuIts

In een tijd waarin mensen worden ontslagen, ontheven, op non-actief worden gesteld of gewoon naar huis worden gestuurd, gebeuren er in alle stilte nog andere soortgelijke zaken. Contracten worden niet verlengd. Dat kan gebeuren wanneer mensen niet functioneren, maar ook als de beleidsinzichten veranderen of zelfs vernieuwen. En die beleidsinzichten veranderen of vernieuwen nogal eens, zeker op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, dat we vanaf nu MinOWC zullen noemen.

We beginnen met een overzicht van de ministers die in de afgelopen jaren het ministerie van Onderwijs, onder welke naam dan ook, hebben geleid, beleid hebben geformuleerd, nieuwe inzichten hebben gepresenteerd en voortvarend het roer hebben omgegooid, daarin ondersteund door de toenmalige directeur van Onderwijs.

Terwijl ministers en directeuren hun stoelendansjes maken, loopt er op het ministerie het ‘2nd Basic Education Improvement Project’, dat we vanaf nu BEIP zullen noemen. Eind 2013 ontstaat er een vacature bij het BEIP. Het contract met de toenmalige projectmanager wordt niet verlengd, vanwege wat we maar zullen benoemen als ‘veranderde beleidsinzichten’. Biervliet is op dat moment directeur van Onderwijs, Adhin is minister. 

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.