Back U bevindt zich hier: Home Reportage Tramlijn of Berlijnse muur?
donderdag, 26 maart 2015

Tramlijn of Berlijnse muur?

Geschreven door  Seshma Bissesar

Als de regering Bouterse-Ameerali besluit om het tramproject tussen Paramaribo en Onverwacht daadwerkelijk uit te voeren, zal ze in grote problemen komen in het district Wanica. Want de bewoners van het westelijk gedeelte van de Indira Gandhiweg staan niet te trappelen om hun percelen geheel of gedeeltelijk in te leveren. “Wij gaan niet zonder slag of stoot meewerken aan dit project.”

Het voorlopige kostenplaatje van het ambitieuze tramproject van de regering, een spoorlijn tussen Paramaribo en Onverwacht en in een later stadium tot aan Zanderij, bedraagt 130 miljoen euro. Dit bedrag kan echter nog oplopen, vertelt Eddy Jozefzoon, raadsadviseur van president Desi Bouterse en tevens voorzitter van de presidentiële werkgroep ‘Aanleg spoorverbinding Paramaribo- Onverwacht.’ Om het project ten uitvoer te kunnen brengen, moeten perceeleigenaren aan de westkant van de Indira Gandhiweg bovendien hun perceel geheel of gedeeltelijk ‘in de boezem van de staat’ terugbrengen. Ontruimen dus.

Terwijl volgens Jozefzoon de onderhandelingen met de belanghebbenden goed verlopen, blijkt uit gesprekken met ondernemers en bewoners langs deze weg dat de ontevredenheid juist met de dag groter wordt. “De regering zoekt grote problemen in Wanica”, zegt Reinier Goede van het Comité Behoud Woongenot Indira Gandhiweg strijdlustig. Zelf is hij eigenaar van een plantenzaak. “Wij verhuren en verkopen planten. Daarnaast verkopen wij zwarte aarde. En als ik hier moet sluiten, ga ik een heleboel klanten verliezen.”

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.