Back U bevindt zich hier: Home Reportage De mysterieuze verdwijning van een Hi-Jet helikopter
woensdag, 21 oktober 2015

De mysterieuze verdwijning van een Hi-Jet helikopter

Geschreven door  Harmen Boerboom

Piloot Donavan van Embricqs en zijn technicus Ryatno Kertodikromo stegen op 23 mei op in Paramaribo, om in Sipaliwini stembureaupersoneel af te leveren in verband met de verkiezingen. Maar hun helikopter verdween ergens boven de jungle en is na maanden zoeken nog niet gevonden. Familie en vrienden zijn radeloos, maar hopen nog steeds op een wonder. “Ik zeg iedere dag tegen mijn kind dat hij thuis moet komen”, zegt vader Winston van Embricqs.

Winston van Embricqs is thuis aan het werk in San Pedro Laguna, een voorstad van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Al een paar maanden woont en werkt hij daar. Voordat Winston naar bed gaat, voltooit hij nog een laatste klusje op de computer. Dan rinkelt de telefoon. ‘Ik heb slecht nieuws uit Suriname’, zegt zijn oudste dochter Lucille vanuit Amsterdam. ‘Donavan wordt samen met een medebemanningslid vermist na een vlucht uit het binnenland.’

“Ik reageerde op dat moment nogal laconiek”, vertelt vader Van Embricqs een paar weken later. “Mijn zoon Donavan wordt gezien als de beste piloot van helikopterbedrijf Hi-Jet. Hij heeft zoveel reddingsvluchten in moeilijke omstandigheden uitgevoerd. Dus ik maakte me op dat moment totaal geen zorgen.”

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.