Back U bevindt zich hier: Home Reportage Parbode Magazine Sneak Peek: Quality Care
maandag, 15 augustus 2016

Parbode Magazine Sneak Peek: Quality Care

Geschreven door  Redactie Parbode

Anne-Marie van Genderen liep al jaren met het idee rond om haar eigen thuiszorgorganisatie op te zetten. Samen met haar man kwam zij meerdere keren in Suriname op vakantie. Voordat zij het doorhad, werd zij verliefd op het land. Zij wist toen zonder twijfel dat haar organisatie hier zou komen te staan.

Van Genderen studeerde in 1983 af als ziekenverzorgende in Nederland. Daar was zij jaren werkzaam als bejaardenverzorgende. Samen met haar man kwam zij meerdere keren in Suriname op vakantie. Voordat zij het doorhad, werd zij verliefd op het land en twijfelde niet: haar organisatie zou in Suriname komen te staan. Op 5 juli 2005 richtte zij samen met haar man Quality Care op, met als doel kwalitatieve zorg te bieden aan zorgbehoevenden.

“Ik ben heel klein begonnen, met een zorgvrager waar ik zelf naar toe ging. Door de jaren heen bloeide het bedrijf, waardoor ik mensen in dienst kon nemen. Met al deze mensen heb ik een goeie samenwerking en band. Ik probeer altijd een open communicatie te hebben met de mensen waarmee ik samenwerk. Vooral met de zorgvragers”, vertelt Van Genderen aan Parbode.

Een van de deskundigen waarmee Anne-Marie goed samenwerkt is Marjan Everts. Ze was in Nederland sinds haar zestiende werkzaam als ziekenverzorgende. Ze merkt een duidelijk verschil tussen de ziekenzorg in Suriname en Nederland. “In Suriname heb je veel meer tijd voor een patiënt. In Nederland moet heel haastig gewerkt worden. Als je bijvoorbeeld een wond moet verzorgen, dan doe je dat en vervolgens ga je naar de volgende patiënt. Als je vijf minuten te lang blijft, ben je ok vijf minuten te laat voor de volgende patiënt. In Suriname kan je daarentegen je werk doen en heb je ook tijd voor de zorgvrager. Dit is ook veel leuker voor de zorgvrager, omdat hij merkt dat je interesse toont voor de persoon zelf.”

Lees verder in het magazine…