Back U bevindt zich hier: Home Reportage Geen Olympisch maar artistiek goud
donderdag, 20 oktober 2016

Geen Olympisch maar artistiek goud

Geschreven door  Christio Wijnhard

De tweeling Xillan en Jeangu Macrooy (22) genoot als zangduo Between Towers aardig wat bekendheid in Suriname. Jeangu vertrok twee jaar geleden naar Nederland, Xillan bleef achter in Suriname. Na twee jaar apart zal de tweeling, zij het met nog steeds een kleine afstand ertussen, in Nederland weer herenigd worden. Fysiek, maar misschien ook wel muzikaal. Voor de tweeling was de scheiding moeilijk, maar het heeft hen beiden geen windeieren gelegd.

Jeangu is nu een rijzende ster in Nederland en dus een prachtig Surinaams ‘exportproduct’. Hij stond onlangs in het voorprogramma van de bekende Nederlandse zangeres Caro Emerald en bracht in april zijn eerste EP (Extended play) uit, waarvan het nummer Gold het erg goed doet. Jeangu zal dit jaar ook te bewonderen zijn tijdens de Uitmarkt in Amsterdam en zal tevens, met hulp van de bekende producer en manager Perquisite, zijn eerste album uitbrengen. Xillan is onlangs direct na zijn auditie aangenomen op het conservatorium van Amsterdam. Twee dagen voor Xillans vertrek spreken wij beide broers en hun trotse moeder Jeannette John.

“Het zijn echt hectische dagen”, vertelt Xillan. “Ik wilde nog een heleboel leuke dingen doen voor mijn vertrek, maar er is zo veel wat nog moest gebeuren, dat ik heb besloten gewoon thuis te blijven. Dat is namelijk wat ik het meest ga missen. Mijn eigen huis, mijn eigen kamer, mijn eigen tuin, mijn eigen plek. Ik ga vooral mijn katje missen, maar ook mijn twee honden, Ferdinand en Motyo.”

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode. Nog tot eind deze maand in de winkel en daarna verkrijgbaar via de redactie.