Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Pootje baden Pootje baden: Saraban
vrijdag, 01 februari 2008 20:10

Pootje baden: Saraban

Geschreven door
saraban1.jpgWie met familie of een groep vrienden in alle rust wil kamperen in de Surinaamse jungle en niet te ver wil rijden, moet zeker naar Saraban gaan. Dit 250 hectare grote privé-terrein aan de Ma Patu- en Boven-Coesewijnekreek, op ruim honderd kilometer van Paramaribo, omvat vier hangmattenkampen en een romantisch houten huis op neuten. Alle liggen onderling een kilometer van elkaar vandaan, zodat in besloten kring naar hartelust genoten kan worden van de stilte of van een eigen feestje.

Wandelen door de jungle kan over de aangelegde paden, die voorzien zijn van informatiebordjes over de flora en fauna. Tussen de verschillende bomen en planten van Saraban verschuilen zich onder andere herten, bosvarkens, schildpadden, boomkatten, apen en zelfs jaguars. ‘s Avonds verzorgt het orkest van kikkers en krekels de slaapliederen.

saraban2.jpgDoksen
Zowel het huis als de hangmattenkampen zijn voorzien van keuken, keukengerei, borden, bestek en een barbecue. Helderbruin kreekwater stroomt uit de kraan om mee te koken en te douchen. Neem zelf voldoende eten en drinken mee, in het ‘winkeltje’ van terreinbewaarder Skippy zijn slechts enkele producten te koop, zoals tandpasta, drinkwater, alcohol en sigaretten. Voor het echte outback-gevoel scharrelen vetgemeste kippen en doksen in een grote ren, die naar wens zelf of door Skippy geslacht kunnen worden. Tevens is gedacht aan de luxepaarden. De kamers van de huizen zijn voorzien van zowel ventilator als airco. En vergeet vooral je favoriete cd’s niet, want ook een stereo-installatie is in de huizen aanwezig.

Stagiairetripjes
Voor stagiaires organiseert het 26 jaar jonge stel Dean van Ommeren en Iris Buijs maandelijks een jungletrip naar de hangmattenkampen van Saraban. De studenten kunnen kajakken, mountainbiken, junglewandelen, beachvolleyballen, pootje baden en luieren…niets moet en bijna alles mag. Het hele weekend zijn de studenten voorzien van heerlijk eten, drinken en vermaak.

Route
Volg na Zanderij de weg richting Colakreek. Ga na circa vijftig kilometer, zo’n tien minuten rijden na de afslag Bigi Poika, de brug over de Boven-Coesewijnekreek over. Neem daarna de eerste aflag rechts.

Kosten
voor 2 dagen, 1 nacht
Hangmattenkamp voor ongeveer 15 hangmatten:
100 USdollar
Huis voor 12 personen:
250 USdollar

Toiletten en douches
Aanwezig bij ieder kamp en in het huis.

Winkeltje
Aanwezig, maar hier zijn alleen enkele producten te verkrijgen.

Reserveren
Challenge Travel Suriname
Franchepanestraat 105, Zorg en Hoop
Telefoon: 431660/ 08611100/ 08654604
Fax: 431660
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.